Hver tredje jøde vurderer å forlate Storbritannia på grunn av jødehat

Britiske jøder er bekymret for islamistisk antisemittisme. Mange vurderer å flytte.

Mange jøder i Storbritannia vurderer å forlate landet på grunn av antisemittisme. (Foto: Dave Collier/Flickr)
Mange jøder i Storbritannia vurderer å forlate landet på grunn av antisemittisme. (Foto: Dave Collier/Flickr)
Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

En av tre britiske jøder har i løpet av de to siste årene vurdert å forlate Storbritannia på grunn av antisemittisme. Det kommer fram i en rapport fra vaktbikkja Campaign Against Antisemitism. De har siden 2015 intervjuet over 10.000 britiske jøder.

37 prosent av de spurte i undersøkelsen sier de i offentligheten har skjult tegn og symboler som kan avsløre at de er jøder. Bare 59 prosent svarer at de føler seg velkomne i Storbritannia. 17 prosent svarer at de føler seg uvelkomne i landet.

Undersøkelsen avslører også at de britiske jødene har liten tiltro til at myndighetene vil straffe dem som utfører antisemittisk hatkriminalitet. Bare 39 prosent av de spurte tror slik kriminalitet vil bli straffet, skriver den israelske avisen Jerusalem Post.

Mange mener at fiendtlighetene mot jøder har økt etter at den venstreradikale Jeremy Corbyn ble valgt til leder av det britiske arbeiderpartiet i 2015. Hele 80 prosent av de spurte i undersøkelsen mener at Arbeiderpartiet huser antisemitter.

Corbyn er en stor kritiker av Israel og har tidligere omtalt terrorgruppene Hamas og Hizbollah som venner. Det har han i ettertid beklaget. Likevel mener flere jødiske grupper i Storbritannia at Corbyn har bidratt til å hvitvaske antisemittisme og latt den vokse blant dem som ble med i Arbeiderpartiet på grunn av hans synspynkter.

Islamistisk antisemittisme blir ifølge undersøkelsen sett på som den største trusselen. Mange er også bekymret over at myndighetene ikke klarer å forhindre de økende angrepene på jøder. I første halvår av 2017 er det registrert 767 antisemittiske angrep. Det er det høyeste antallet som er registrert siden målingene startet i 1984.

Tidligere undersøkelser viser at 82 prosent av britiske jøder mener medias skjeve dekning av Israel driver fram forfølgelse av jøder i Storbritannia.

Forrige artikkelRabbiner i Spania: – Europa er fortapt
Neste artikkel120.000 deltok på Hamas´ sommerleir
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -