Mener offentlige skoler ikke er trygge for jøder i Frankrike

En ti år gammel jødisk jente havnet på sykehus etter å ha blitt banket opp av sine medelever.
Klasserommene i den offentlige franske skolen tømmes for jøder. (Illustrasjonsfoto: Flickr)
Klasserommene i den offentlige franske skolen tømmes for jøder. (Illustrasjonsfoto: Flickr)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

En ti år gammel jødisk jente i Frankrike skal ha havnet på sykehus etter å ha blitt banket opp av andre elever i klassen sin i den offentlige skolen hun går på i Paris’ 18. distrikt. Jenta skal ved flere anledninger, ofte flere dager på rad, ha blitt utsatt for vold bare på grunn av at hun er jøde, skriver den israelske avisen Jerusalem Post.

Etter den verste episoden, som endte med et opphold på sykehuset, skal 10-åringen hatt synlige skader på magen og brystet. Jenta måtte hvile i ti dager etter hendelsen.

Ifølge organisasjonen National Bureau for Vigilance against Anti-Semitism (BNVCA) vil den voldsutsatte jenta nå bli flyttet til en annen skole på grunn av trakasseringen.

CRIF, en samling av franske jødiske organisasjoner, mener det ikke lenger er trygt for jødiske barn i den offentlige franske skolen. Tidligere gikk hver tredje jøde i offentlig skole, men «nå gjør ingen det lenger», sier Francis Kalifat, president i CRIF.

Årsaken er at mange jøder opplever antisemittisk trakassering på offentlige skoler.

Men det er ikke bare på offentlige skoler at jøder ikke lenger er trygge i Frankrike. Heller ikke i sine egne hjem kan de føle seg trygge. Nylig ble en jødisk familie utsatt for et grovt antisemittisk angrep i sitt eget hjem i en forstad utenfor Paris.

Frankrike har den største jødiske befolkningen etter Israel og USA, men mange av de drøyt 500.000 franske jødene vurderer aliya til Israel. I 2016 sa leder for Jewish Agency, Natan Sharansky, at det ikke finnes noen framtid for jøder i Frankrike.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise