Mener offentlige skoler ikke er trygge for jøder i Frankrike

En ti år gammel jødisk jente havnet på sykehus etter å ha blitt banket opp av sine medelever.

Klasserommene i den offentlige franske skolen tømmes for jøder. (Illustrasjonsfoto: Flickr)
Klasserommene i den offentlige franske skolen tømmes for jøder. (Illustrasjonsfoto: Flickr)

En ti år gammel jødisk jente i Frankrike skal ha havnet på sykehus etter å ha blitt banket opp av andre elever i klassen sin i den offentlige skolen hun går på i Paris’ 18. distrikt. Jenta skal ved flere anledninger, ofte flere dager på rad, ha blitt utsatt for vold bare på grunn av at hun er jøde, skriver den israelske avisen Jerusalem Post.

Etter den verste episoden, som endte med et opphold på sykehuset, skal 10-åringen hatt synlige skader på magen og brystet. Jenta måtte hvile i ti dager etter hendelsen.

Ifølge organisasjonen National Bureau for Vigilance against Anti-Semitism (BNVCA) vil den voldsutsatte jenta nå bli flyttet til en annen skole på grunn av trakasseringen.

CRIF, en samling av franske jødiske organisasjoner, mener det ikke lenger er trygt for jødiske barn i den offentlige franske skolen. Tidligere gikk hver tredje jøde i offentlig skole, men «nå gjør ingen det lenger», sier Francis Kalifat, president i CRIF.

Årsaken er at mange jøder opplever antisemittisk trakassering på offentlige skoler.

Men det er ikke bare på offentlige skoler at jøder ikke lenger er trygge i Frankrike. Heller ikke i sine egne hjem kan de føle seg trygge. Nylig ble en jødisk familie utsatt for et grovt antisemittisk angrep i sitt eget hjem i en forstad utenfor Paris.

Frankrike har den største jødiske befolkningen etter Israel og USA, men mange av de drøyt 500.000 franske jødene vurderer aliya til Israel. I 2016 sa leder for Jewish Agency, Natan Sharansky, at det ikke finnes noen framtid for jøder i Frankrike.

Forrige artikkelEn avklaring om Israels framtidige grenser
Neste artikkelIran vil blokkere en populær mobilapp
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.