Flyselskap får lov til å diskriminere israelere

En tysk domstol har besluttet at israelske borgere kan diskrimineres.

En tysk domstol har avgjort at Kuwait Airlines skal få lov til å diskriminere israelske borgere. (Foto: Peter Russell/Flickr)
En tysk domstol har avgjort at Kuwait Airlines skal få lov til å diskriminere israelske borgere. (Foto: Peter Russell/Flickr)

En tysk domstol har avgjort at Kuwaits nasjonale flyselskap, Kuwait Airlines, skal få lov til å diskriminere israelske statsborgere. Årsaken er at Kuwait boikotter Israel og at flyselskapet dermed risikerer rettslige konsekvenser hvis de transporterer israelske borgere, skriver avisen Times of Israel.

Avgjørelsen fra den tyske domstolen har skapt sjokk og vantro. Tysklands sentralråd for jøder fordømmer avgjørelsen og sier det er “uutholdelig at et utenlandsk selskap, med antisemittiske lover, får lov til å operere i Tyskland”.

Også ordføreren i den tyske storbyen Frankfurt fordømmer avgjørelsen.

– Et flyselskap som praktiserer diskriminering og antisemittisme ved å nekte å israelske passasjerer å fly med dem, bør ikke få lov til å lette eller lande her i Frankfurt, sier byens ordfører Uwe Becker.

Borgermester Uwe Becker i Frankfurt var den som foreslo den nye loven. (Foto: Frankfurt kommune)
Ordfører Uwe Becker i Frankfurt reagerer kraftig på rettens avgjørelse. (Foto: Frankfurt kommune)

En israelsk statsborger, som studerer i Tyskland, saksøkte Kuwait Airlines etter at de kansellerte hans billett fra Frankfurt til Bangkok, med mellomlanding i Kuwait. Kanselleringen skjedde bare noen dager før avreise, etter at det ble oppdaget at han hadde israelsk pass. Flyselskapet tilbydde ham billetter med et annet flyselskap, men israeleren nektet og gikk til sak.

Men den tyske domstolen avviste søksmålet, fordi de mener tyske lover mot diskriminering gjelder rase, etnisitet og religion, men ikke nasjonalitet. Den israelske studentens advokat kaller avgjørelsen “dypt sjokkerende”.

– Dette er en pinlig avgjørelse for demokratiet og for Tyskland. Vi kan ikke tillate at avgjørelsen blir stående, sier advokat Nathan Gelbart.

Forrige artikkelPalestinsk terrorist kjørte på israelere
Neste artikkel– Vi ønsker et bedre forhold til Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.