Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Flyselskap får lov til å diskriminere israelere

En tysk domstol har avgjort at Kuwait Airlines skal få lov til å diskriminere israelske borgere. (Foto: Peter Russell/Flickr)
En tysk domstol har avgjort at Kuwait Airlines skal få lov til å diskriminere israelske borgere. (Foto: Peter Russell/Flickr)
En tysk domstol har besluttet at israelske borgere kan diskrimineres.

En tysk domstol har avgjort at Kuwaits nasjonale flyselskap, Kuwait Airlines, skal få lov til å diskriminere israelske statsborgere. Årsaken er at Kuwait boikotter Israel og at flyselskapet dermed risikerer rettslige konsekvenser hvis de transporterer israelske borgere, skriver avisen Times of Israel.

Avgjørelsen fra den tyske domstolen har skapt sjokk og vantro. Tysklands sentralråd for jøder fordømmer avgjørelsen og sier det er «uutholdelig at et utenlandsk selskap, med antisemittiske lover, får lov til å operere i Tyskland».

Også ordføreren i den tyske storbyen Frankfurt fordømmer avgjørelsen.

– Et flyselskap som praktiserer diskriminering og antisemittisme ved å nekte å israelske passasjerer å fly med dem, bør ikke få lov til å lette eller lande her i Frankfurt, sier byens ordfører Uwe Becker.

Borgermester Uwe Becker i Frankfurt var den som foreslo den nye loven. (Foto: Frankfurt kommune)
Ordfører Uwe Becker i Frankfurt reagerer kraftig på rettens avgjørelse. (Foto: Frankfurt kommune)

En israelsk statsborger, som studerer i Tyskland, saksøkte Kuwait Airlines etter at de kansellerte hans billett fra Frankfurt til Bangkok, med mellomlanding i Kuwait. Kanselleringen skjedde bare noen dager før avreise, etter at det ble oppdaget at han hadde israelsk pass. Flyselskapet tilbydde ham billetter med et annet flyselskap, men israeleren nektet og gikk til sak.

Men den tyske domstolen avviste søksmålet, fordi de mener tyske lover mot diskriminering gjelder rase, etnisitet og religion, men ikke nasjonalitet. Den israelske studentens advokat kaller avgjørelsen «dypt sjokkerende».

– Dette er en pinlig avgjørelse for demokratiet og for Tyskland. Vi kan ikke tillate at avgjørelsen blir stående, sier advokat Nathan Gelbart.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart