Vil forby diskriminerende flyselskap

Parlamentet i tysk delstat vil at Kuwait Airlines utestenges fra Tyskland.

En tysk domstol har avgjort at Kuwait Airlines skal få lov til å diskriminere israelske borgere. (Foto: Peter Russell/Flickr)
En tysk domstol har avgjort at Kuwait Airlines skal få lov til å diskriminere israelske borgere. (Foto: Peter Russell/Flickr)

Parlamentet i den tyske delstaten Hessen har vedtatt en resolusjon som ber landets myndigheter om å forby Kuwait Airlines i å operere i Tyskland, så lenge selskapet diskriminerer israelske borgere, skriver Times of Israel.

– Denne resolusjonen er et klart signal mot antisemittisme og anti-israelsk politikk, sier leder av parlamentet, Michael Boddenberg, fra partiet CDU.

Kravet kommer etter at en israelsk statsborger, som studerer i Tyskland, ble nektet å fly med selskapet fra Frankfurt til Bangkok, med mellomlanding i Kuwait. Flyselskapet unnskyldte seg med at Kuwait boikotter Israel og at de risikerer rettslige konsekvenser hvis de transporterer israelske borgere.

En tysk domstol vekket oppsikt da den slo fast at diskrimineringen er tillatt.

Domstolens avgjørelse har skapt reaksjoner både i og utenfor Tyskland, og er årsaken til at det tyske parlamentet i Hessen nå vil at den tyske staten nekter Kuwait Airlines i å lette og lande i landet – fram til de endrer praksis.

– Å ha en slik praksis strider mot prinsippene ved et et åpent samfunn og er ikke bare en anti-israelsk politikk, men også helt klart antisemittisk, står det i resolusjonen, som ble enstemmig vedtatt av parlamentet i Hessen.

Delstaten Hessen har over seks millioner innbyggere. Regionens største og viktigste by er Frankfurt, som har vedtatt en lov som forbyr Israel-boikott.

Forrige artikkelGlede over TV2
Neste artikkelBryter samarbeidet med Waters
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.