Vil forby diskriminerende flyselskap

Parlamentet i tysk delstat vil at Kuwait Airlines utestenges fra Tyskland.
En tysk domstol har avgjort at Kuwait Airlines skal få lov til å diskriminere israelske borgere. (Foto: Peter Russell/Flickr)
En tysk domstol har avgjort at Kuwait Airlines skal få lov til å diskriminere israelske borgere. (Foto: Peter Russell/Flickr)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Parlamentet i den tyske delstaten Hessen har vedtatt en resolusjon som ber landets myndigheter om å forby Kuwait Airlines i å operere i Tyskland, så lenge selskapet diskriminerer israelske borgere, skriver Times of Israel.

– Denne resolusjonen er et klart signal mot antisemittisme og anti-israelsk politikk, sier leder av parlamentet, Michael Boddenberg, fra partiet CDU.

Kravet kommer etter at en israelsk statsborger, som studerer i Tyskland, ble nektet å fly med selskapet fra Frankfurt til Bangkok, med mellomlanding i Kuwait. Flyselskapet unnskyldte seg med at Kuwait boikotter Israel og at de risikerer rettslige konsekvenser hvis de transporterer israelske borgere.

En tysk domstol vekket oppsikt da den slo fast at diskrimineringen er tillatt.

Domstolens avgjørelse har skapt reaksjoner både i og utenfor Tyskland, og er årsaken til at det tyske parlamentet i Hessen nå vil at den tyske staten nekter Kuwait Airlines i å lette og lande i landet – fram til de endrer praksis.

– Å ha en slik praksis strider mot prinsippene ved et et åpent samfunn og er ikke bare en anti-israelsk politikk, men også helt klart antisemittisk, står det i resolusjonen, som ble enstemmig vedtatt av parlamentet i Hessen.

Delstaten Hessen har over seks millioner innbyggere. Regionens største og viktigste by er Frankfurt, som har vedtatt en lov som forbyr Israel-boikott.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise