Tagget jødehat på NAV-kontor

Skrev «Auschwitz» og «Arbeit macht frei» på inngangen.
NAV-kontoret er tagget med «Auschwitz» og «Arbeit macht frei». (Foto: Tore Wilhelmsen)
NAV-kontoret på Holmlia ble tagget med «Auschwitz» og «Arbeit macht frei». (Foto: Tore Wilhelmsen)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Det var et trist syn som møtte de ansatte på NAV-kontoret på Holmlia mandag morgen. Inngangspartiet var tagget med jødehat. På den ene glassdøren stod det «Auschwitz» og på den andre «Arbeit macht frei».

Det var avisen Dagen som omtalte hendelsen først.

– Antisemittisme øker i Frankrike, Tyskland og Sverige og nå har vi begynt å få det her. Det er veldig trist, sier Tore Wilhelmsen til avisen. Han er medlem av Med Israel for fred og oppdaget taggingen ved 15-tiden søndag.

– Jeg synes det er forferdelige greier, forteller han.

I tillegg til NAV-kontor er det også to moskéer og en menighet i det samme bygget. Enhetsleder på NAV-kontoret på Holmlia, Hans Kristian Berndtsson, sier til Dagen at hærverket vil bli anmeldt. Han sier det ikke er uvanlig med tagging på offentlige bygg, men har ikke hørt om antisemittisk tagging før.

– Vi er heller ikke kjent med at andre NAV-kontor i Oslo har opplevd noe lignende. Vi har ikke peiling på hvem det kan være som har gjort dette.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise