Tagget jødehat på NAV-kontor

Skrev «Auschwitz» og «Arbeit macht frei» på inngangen.

NAV-kontoret er tagget med «Auschwitz» og «Arbeit macht frei». (Foto: Tore Wilhelmsen)
NAV-kontoret på Holmlia ble tagget med «Auschwitz» og «Arbeit macht frei». (Foto: Tore Wilhelmsen)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det var et trist syn som møtte de ansatte på NAV-kontoret på Holmlia mandag morgen. Inngangspartiet var tagget med jødehat. På den ene glassdøren stod det «Auschwitz» og på den andre «Arbeit macht frei».

Det var avisen Dagen som omtalte hendelsen først.

– Antisemittisme øker i Frankrike, Tyskland og Sverige og nå har vi begynt å få det her. Det er veldig trist, sier Tore Wilhelmsen til avisen. Han er medlem av Med Israel for fred og oppdaget taggingen ved 15-tiden søndag.

– Jeg synes det er forferdelige greier, forteller han.

I tillegg til NAV-kontor er det også to moskéer og en menighet i det samme bygget. Enhetsleder på NAV-kontoret på Holmlia, Hans Kristian Berndtsson, sier til Dagen at hærverket vil bli anmeldt. Han sier det ikke er uvanlig med tagging på offentlige bygg, men har ikke hørt om antisemittisk tagging før.

– Vi er heller ikke kjent med at andre NAV-kontor i Oslo har opplevd noe lignende. Vi har ikke peiling på hvem det kan være som har gjort dette.

Forrige artikkelTror USA kutter i støtten til UNRWA
Neste artikkel– Mahmoud Abbas har gått fra vettet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.