Russisk jøde banket til døde på gaten

Politiet i Russland etterforsker om motivet bak drapet er antisemittisme.

Mikhail Verevskoy ble brutalt drept utenfor boligen sin i Russland. Politiet mistenker antisemittisme. (Foto: Privat)
Mikhail Verevskoy ble brutalt drept utenfor boligen sin i Russland. Politiet mistenker antisemittisme. (Foto: Privat)

Russiske medier rapporterte tirsdag at politiet har startet etterforskning etter at den russiske jøden Mikhail Verevskoy (27) ble brutalt slått i hjel på vei til sitt hjem i St. Petersburg i Russland, skriver avisen Yedioth Ahronoth.

Ahmed Kharsha (36) er mistenkt for drapet. Han er løslatt mot kausjon, men har ikke lov til å forlate byen. Russisk politi sier de etterforsker hendelsen og utelukker ikke at motivet bak det dødelige angrepet var antisemittisme.

De tror også at drapet kan ha vært planlagt.

Verevskoy skal ha vært på vei hjem fra det lokale supermarkedet på kvelden 28. mars da han ble brutalt banket opp. Mandag døde han av skadene, tre dager før 28-årsdagen sin. Han etterlater seg en høygravid kone.

Verevskoy emigrerte til Israel i 2010. Der vervet han seg til det israelske forsvaret. Han bodde i Jerusalem fram til 2012. Senere flyttet han tilbake til Russland hvor han giftet seg og ble aktiv i det jødiske miljøet i landet.

Siden offeret også var israelsk statsborger, har israelske myndigheter tilbudt seg å hjelpe de etterlatte.

Hendelsen skjer en drøy uke etter at den 85 år gamle franske jøden Mireille Knoll ble drept i sitt hjem. Hennes muslimske nabo er mistenkt for drapet.

Forrige artikkelSlettet fra Arbeiderpartiets Internasjonalt Forum etter at MIFF avslørte klassisk antisemittisme
Neste artikkelDagbladets «hjemlengsel» er spinn, Gaza-provokatørene vil ødelegge Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.