Det israelske Arbeiderpartiet kutter alle forbindelser til den britiske Arbeiderparti-lederen Jeremy Corbyn

Mener den britiske Arbeiderparti-lederen sprer antisemittisme og Israel-hat.

Labours statsministerkandidat Jeremy Corbyn kan ikke akkurat kalles en Israel-venn. (Foto: Chatham House)
Lederen av det britiske Arbeiderpartiet, Jeremy Corbyn, er i hardt vær. (Foto: Chatham House)

Det israelske Arbeiderpartiet sier de har kuttet alle bånd til den britiske Arbeiderparti-lederen Jeremy Corbyn. De mener han er fiendtlig innstilt til det jødiske samfunnet og at han tillater antisemittisk utsagn og handlinger fra partiets tjenestemenn, skriver den israelske nettavisen Times of Israel.

Det var Avi Gabbay, leder av det israelske Arbeiderpartiet, som informerte lederen av det britiske søsterpartiet gjennom et brev. Den innstilte kontakten gjelder bare Corbyns kontor og ikke det britiske Arbeiderpartiet som helhet.

– Det er mitt ansvar å erkjenne den fiendtligheten du har vist mot det jødiske samfunnet og de antisemittiske uttalelsene og handlingene som har vært tillatt under din ledelse av det britiske Arbeiderpartiet, skriver Gabbay.

Han kritiserer også Corbyn for å være alt for kritisk mot Israel.

– I tillegg til dette har du vist et svært offentlig hat mot politikken til staten Israels regjering. Mange av sakene handler om sikkerheten til våre borgere og handlingene til våre soldater – det er en politikk hvor opposisjonen og koalisjonen i Israel er helt på linje, skriver han videre.

Det israelske og britiske Arbeiderpartiet har historisk hatt et svært godt og tett forhold. Dette påpeker også Gabbay på i brevet sitt. Men den israelske Arbeiderparti-lederen skriver at han ikke hadde noe annet valg enn å stoppe alt formelle forbindelser til den britiske opposisjonslederen.

Corbyn er anklaget for å ikke ta et ordentlig oppgjør med antisemittisme i sitt eget parti. Det er også stilt spørsmål ved hans egne forbindelser til kjente antisemitter, tidligere kommentarer om Israel og forbindelser til foreninger som er svært anti-israelske.

Jødiske ledere i Storbritannia har tatt et kraftig oppgjør med Corbyn.

Forrige artikkelMossad-sjef overbevist om at Iran fortsatt planlegger å få atomvåpen
Neste artikkelEkstremister i Fædrelandsvennen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.