Advarer mot å gå med kippa i tyske byer

Tysklands øverste jødiske leder fraråder jøder å gå med kippa i byer.
I Sverige avstår så mange som 49 prosent av jødene fra å bruke det religiøse hodeplagget kippah, for å ikke avsløre seg selv som jøde. (Illustrasjon: Emily Orpin, flickr.com)
Jøder i Tyskland blir anbefalt å droppe kippaen for å unngå å bli identifisert som jøder. (Illustrasjon: Emily Orpin, flickr.com)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Tysklands øverste jødiske leder sier han fraråder jøder å gå med det jødiske hodeplagget kippa i tyske storbyer. Advarselen kommer etter at to menn med kippa ble angrepet i Tyskland i forrige uke, skriver Times of Israel.

En 19 år gammel syrisk asylsøker er mistenkt for det antisemittiske angrepet, som har ført til bekymring for økende antisemittisme i Tyskland.

Josef Schuster, som leder det sentrale råd for jøder i Tyskland, sier til den tyske radiokanalen Radioeins at det i prinsippet er riktig å gå med kippa, men at han advarer «mot å åpenlyst vise seg med kippa i tyske storbyer, og heller bruke en baseball-cap eller andre ting til å dekke hodet med».

For tre år siden foreslo Schuster at jøder ikke burde gå med kippa i områder hvor det bor mange muslimer. Samtidig understreket han at det er økende antisemittisme også blant mange ikke-innvandrere i Tyskland.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise