Advarer mot å gå med kippa i tyske byer

Tysklands øverste jødiske leder fraråder jøder å gå med kippa i byer.

I Sverige avstår så mange som 49 prosent av jødene fra å bruke det religiøse hodeplagget kippah, for å ikke avsløre seg selv som jøde. (Illustrasjon: Emily Orpin, flickr.com)
Jøder i Tyskland blir anbefalt å droppe kippaen for å unngå å bli identifisert som jøder. (Illustrasjon: Emily Orpin, flickr.com)
Er MIFF et viktig KORREKTIV til demoniseringen av Israel? Hvis du svarer JA, klikk her og bli medlem av MIFF.

Tysklands øverste jødiske leder sier han fraråder jøder å gå med det jødiske hodeplagget kippa i tyske storbyer. Advarselen kommer etter at to menn med kippa ble angrepet i Tyskland i forrige uke, skriver Times of Israel.

En 19 år gammel syrisk asylsøker er mistenkt for det antisemittiske angrepet, som har ført til bekymring for økende antisemittisme i Tyskland.

Josef Schuster, som leder det sentrale råd for jøder i Tyskland, sier til den tyske radiokanalen Radioeins at det i prinsippet er riktig å gå med kippa, men at han advarer «mot å åpenlyst vise seg med kippa i tyske storbyer, og heller bruke en baseball-cap eller andre ting til å dekke hodet med».

For tre år siden foreslo Schuster at jøder ikke burde gå med kippa i områder hvor det bor mange muslimer. Samtidig understreket han at det er økende antisemittisme også blant mange ikke-innvandrere i Tyskland.

DEL
Forrige artikkelInfiltrerte Israel fra Gazastripen
Neste artikkel1. mai parolen som egger til diskriminering og krig
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.