– Jødene ble massakrert på grunn av sin sosiale rolle

Benjamin Netanyahu fordømmer Mahmoud Abbas for nye antisemittiske uttalelser.

Mahmoud Abbas på talerstolen i FNs generalforsamling i 2014. (Foto: Amanda Voisard, FN)
Mahmoud Abbas på talerstolen i FNs generalforsamling i 2014. (Foto: Amanda Voisard, FN)

Mandag 30. april talte PA-president Mahmoud Abbas til det palestinske nasjonale rådet (PNC), et av de øverste organene i PLO.

– Fra 1000-tallet til Holocaust som fant sted i Tyskland, har jødene – som flyttet til Vest- og Øst-Europa – blitt utsatt for massakrer i intervaller på 10 til 15 år. Men hvorfor skjedde det? Det jødiske problemet som var utbredt i alle europeiske land… var ikke på grunn av deres religion, men for deres sosiale rolle i utlån og bankvirksomhet, sa Abbas, ifølge Jerusalem Post.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu mener uttalelsen til Abbas er antisemittisk.

– Han hevdet jødene i Europa ble forfulgt og drept ikke fordi de var jøder, men fordi de drev med rentebærende lån, kommenterer Netanyahu.

– Abbas var en Holocaust-fornekter og forbli en Holocaust-fornekter, legger Netanyahu til.

– Abbas er dynket i antisemittisme fra hode til tærne, sier Naftali Bennett, Israels utdanningsminister.

– Han fortsetter tradisjonen til sine forgjengere, stormuftien som var Hitlers venn og Arafat, en erkemorder av jøder. Han fyller tankene til neste generasjon med jødehatets gift. Fred vil komme fra grasroten, ikke fra de korrupte og antisemittiske palestinske myndigheter, mener Bennett.

Forrige artikkelQuislings barn
Neste artikkel– Høyre bør ta et tydelig standpunkt og flytte ambassaden til Jerusalem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.