Ervin Kohn vil anmelde rapper etter grov jødehets under festival i Oslo

Musikeren Kaveh ropte «føkk jøder» fra scenen.

Ervin Kohn, forstander i Det mosaiske Trossamfund, sier han vil anmelde musikeren mandag. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Ervin Kohn, forstander i Det mosaiske Trossamfund, sier han vil anmelde musikeren mandag. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Flere fikk maten i vrangstrupen da rapperen Kaveh Kholardi ropte «føkk jøder» fra scenen under en konsert på gatematfestivalen i Oslo fredag kveld.

Hele seansen begynte med at Kaveh spurte publikum om det var noen muslimer til stede, hvor han fulgte opp med å ønske dem eid mubarak. Så spurte musikeren om noen var kristne, før han spurte om noen var jøder. Etter en liten pause fulgte han opp med å si «føkk jøder». Etter nok en pause la han til «neida, bare kødda», skriver avisen Verdens Gang.

Flere av dem som var til stede på festivalen ble sjokkert over utspillet.

– Det ødela stemningen. Det var flere som gispet, og noen lo usikkert. Vi trodde ikke det vi hørte. Det virket som han trakk seg litt på det, da han så hvordan folk reagerte, og mumlet noe om at han bare kødda, men det virket ikke som det var så oppriktig, sier Leif Eric Fredheim til avisen.

Musikeren publiserte lørdag et innlegg på Facebook hvor han mener utspillet er tatt ut av kontekst. Han avviser at han er rasist eller har noe imot jøder.

«Tatt ut av kontekst fremstår dette som feil. Jeg er ikke rasist og jeg er ikke jødehater», skrev Kaveh i innlegget, som senere er blitt slettet fra Facebook.

I innlegget beklager han overfor de yngre barna som var til stede hvis de ble støtt eller følte ubehag, men han beklager ikke overfor jøder. Det får Ervin Kohn, forstander i Det mosaiske Trossamfund, til å reagere. Han vil i løpet av mandagen anmeldte Kaveh hvis han ikke gir en offentlig beklagelse.

«Det holder ikke å beklage personlig til enkeltpersoner «som har reagert». Enten så forstår han at det han gjorde var dumt, og beklager det offentlig eller så kan han fortsette å forsøke å bortforklare med både kontekst, at han ikke hater jøder eller hvor mange jødiske venner han har. Barna blir ikke støtt. De tar etter sine forbilder. Anmeldelse blir innlevert mandag med mindre Kaveh beklager uttalelsen offentlig», skriver Kohn i innlegget.

Bare noen dager før matfestivalen, den 10. juni, skrev Kaveh på sin egen Twitter-profil at «fuckings jøder er så korrupte». Meldingen ligger ute enda.

Forrige artikkelKhamenei: – Israel vil snart forsvinne
Neste artikkel– EU må bli flinkere til å forstå Israels situasjon
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.