Dømt for synagogeangrepet i Sverige

To palestinere og en syrer må i fengsel for å ha kastet brannbomber mot synagogen.

Tre menn er dømt for å ha angrepet synagogen i Gøteborg med brannbomber i desember i fjor. (Foto: Wikimedia)
Tre menn ble dømt for å ha angrepet synagogen i Gøteborg med brannbomber i desember 2017. (Foto: Wikimedia)

En svensk domstol har funnet tre menn skyldige i å ha forsøkt å sette fyr på den jødiske synagogen i Gøteborg. De tre mennene kastet brannbomber mot synagogen i desember i fjor. Bygningen fikk bare mindre skader i angrepet.

– En viktig omstendighet i straffeutmålingen har vært at lovbruddet ifølge tingretten har skjedd med den hensikt å true, skade og krenke den jødiske folkegruppen. Gjerningen har vært et hatlovbrudd, noe som har ført til betydelig høyere straff, står det i dommen fra den svenske tingretten.

To av mennene ble dømt til to års fengsel, mens den tredje ble dømt til ett år og tre måneders fengsel. To av de dømte er palestinere, mens den tredje er syrer. En av palestinerne, som er 22 år gammel, fikk sin svenske asylsøknad avvist etter angrepet. Han vil bli utvist fra Sverige etter endt soning. De andre, som er 19 og 24 år, har begge oppholdstillatelse i Sverige.

Ifølge den svenske domstolen skal motivet bak angrepet ha vært USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad, skriver Times of Israel.

Bare noen dager før synagogeangrepet i Gøteborg ble det ropt krigsrop om å skyte jøder under en demonstrasjon i den svenske byen Malmø.

Forrige artikkelIsraelske fotballsupportere trakassert
Neste artikkelSvaksynte Mary Wallstad: – Denne israelske oppfinnelsen har gitt meg livet tilbake
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.