Israelske fotballsupportere trakassert

En person med israelsk flagg ble omringet og trakassert i sentrum av Moskva.

En israelsk fotballsupporter ble trakassert av en gruppe tunisiske fotballsupportere i Moskva under fotball-VM. (Foto: Skjermdump Facebook)
En israelsk fotballsupporter ble trakassert av en gruppe tunisiske fotballsupportere under fotball-VM i Russland i 2018.

Israelere som vifter med israelske flagg på kampene i fotball-VM i Russland har vært utsatt for trusler, vold og trakassering, skriver Times of Israel.

En mann som gikk med det israelske flagget over skuldrene ble filmet mens han ble jaget rundt på Den røde plass i Moskva av menn som ropte «Palestina» etter ham. Flere av dem som trakasserer ham bærer på tunisiske flagg. Israeleren gikk også med det jødiske hodeplagget kippa.

Israeleren og en annen mann fortsetter i videoen med å bare gå videre mens et stadig økende antall personer fortsetter å trakassere dem. Mennene roper «Israel er en hore», «kom dere vekk» og «dra til hel….» på arabisk.

På en Facebook-side for tunisiske fotballfans, med over 138.000 følgere, blir trakasseringen av de israelske supporterne hyllet og støttet.

Selv om ikke Israel er med i verdensmesterskapet, er det mange israelske fans som har tatt turen til Russland for å se kamper. Mange har tatt med seg israelske flagg. Flere av dem skal ha blitt utsatt for trakassering og trusler.

Heldigvis har ikke alle hatt dårlige opplevelser i Russland. For over 30 funksjonshemmede barn ble VM i Russland en opplevelse for livet.

Israels rikeste mann spanderte VM-tur på funksjonshemmede barn

Forrige artikkelTrolig ingen Eurovision i Jerusalem
Neste artikkelDømt for synagogeangrepet i Sverige
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.