– Tyskland har et evig ansvar for å bekjempe antisemittisme

Angela Merkel besøkte Holocaust-minnnesmerket Yad Vashem i Jerusalem.

Den tyske forbundskansleren Angela Merkel besøkte Yad Vashem torsdag 3. oktober.
Den tyske forbundskansleren Angela Merkel besøkte Holocaust-minnesmerket Yad Vashem i Jerusalem torsdag 3. oktober.
MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Tysklands forbundskansler Angela Merkel besøkte Holocaust-minnesmerket Yad Vashem i Jerusalem torsdag 4. oktober under sitt to-dagers besøk til Israel. Ved minnesmerket sa Merkel at Tyskland hadde et «evig ansvar» for å huske tragedien og for å bekjempe antisemittisme, skriver Times of Israel.

– For nesten 80 år siden, under pogromene natten 9. november, møtte det jødiske folket i Tyskland vold og hat uten sidestykke, sa forbundskansleren.

Merkel refererte til Krystallnatten, som er er betegnelsen på natten mellom 9. november og 10. november 1938. Da startet en dramatisk opptrapping av jødeforfølgelsene i Tyskland. Nasjonalsosialistene innledet da omfattende pogromer i Tyskland og Østerrike. 1400 synagoger ble brent ned og over 7.500 butikker ble vandalisert.

– Men det som fulgte var Shoas [Holocaust] ufattelige forbrytelser og dets brudd med sivilisasjonen. Fra dette kommer Tysklands evige ansvar for å huske denne forbrytelsen og å bekjempe antisemittisme, fremmedhat, hat og vold, sa hun videre.

Under sitt besøk til Israel hadde den tyske forbundskansleren også møter med Israels statsminister Benjamin Netanyahu og president Reuven Rivlin. Merkel fikk også en æresdoktorgrad ved universitet i Haifa.

Forbundskansleren kom ikke alene til Israel. Hun hadde med seg store deler av kabinettet, i tillegg til en stor delegasjon med forretningsfolk. Tyskland er Israels største handelspartner i Europa og en av landets nærmeste allierte.

Merkel hadde møter med blant andre statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)
Merkel hadde møter med blant andre statsminister Benjamin Netanyahu under sitt besøk til Israel. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)
Forrige artikkelUtenlandske UNRWA-ansatte flyktet fra Gazastripen til Israel etter trusler fra palestinere
Neste artikkelListhaug kritisk til Operasjon Dagsverk
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -