– Tyskland har et evig ansvar for å bekjempe antisemittisme

Angela Merkel besøkte Holocaust-minnnesmerket Yad Vashem i Jerusalem.
Den tyske forbundskansleren Angela Merkel besøkte Yad Vashem torsdag 3. oktober.
Den tyske forbundskansleren Angela Merkel besøkte Holocaust-minnesmerket Yad Vashem i Jerusalem torsdag 3. oktober.

Tysklands forbundskansler Angela Merkel besøkte Holocaust-minnesmerket Yad Vashem i Jerusalem torsdag 4. oktober under sitt to-dagers besøk til Israel. Ved minnesmerket sa Merkel at Tyskland hadde et «evig ansvar» for å huske tragedien og for å bekjempe antisemittisme, skriver Times of Israel.

– For nesten 80 år siden, under pogromene natten 9. november, møtte det jødiske folket i Tyskland vold og hat uten sidestykke, sa forbundskansleren.

Merkel refererte til Krystallnatten, som er er betegnelsen på natten mellom 9. november og 10. november 1938. Da startet en dramatisk opptrapping av jødeforfølgelsene i Tyskland. Nasjonalsosialistene innledet da omfattende pogromer i Tyskland og Østerrike. 1400 synagoger ble brent ned og over 7.500 butikker ble vandalisert.

– Men det som fulgte var Shoas [Holocaust] ufattelige forbrytelser og dets brudd med sivilisasjonen. Fra dette kommer Tysklands evige ansvar for å huske denne forbrytelsen og å bekjempe antisemittisme, fremmedhat, hat og vold, sa hun videre.

Under sitt besøk til Israel hadde den tyske forbundskansleren også møter med Israels statsminister Benjamin Netanyahu og president Reuven Rivlin. Merkel fikk også en æresdoktorgrad ved universitet i Haifa.

Forbundskansleren kom ikke alene til Israel. Hun hadde med seg store deler av kabinettet, i tillegg til en stor delegasjon med forretningsfolk. Tyskland er Israels største handelspartner i Europa og en av landets nærmeste allierte.

Merkel hadde møter med blant andre statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)
Merkel hadde møter med blant andre statsminister Benjamin Netanyahu under sitt besøk til Israel. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise