Tror huset til svensk-jødisk politiker ble påtent i et antisemittisk angrep

Flere tilfeller av brannangrep mot jøder i Sverige de siste årene.

Huset til en svensk jøde ble påsatt. Dette bildet er et illustrasjonsbilde fra Oslo brannvesen.
Huset til en svensk jøde ble påsatt. Dette bildet er et illustrasjonsbilde fra Oslo brannvesen. (Foto: Oslo brann og redning)
MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Huset til en svensk politiker som tidligere har vært utsatt for antisemittisk trakassering ble satt i brann i Lund i Sverige torsdag. Det jødiske miljøet i Sverige mener det dreier seg om et hatangrep, skriver Times of Israel.

Offeret, som ønsker å være anonym, skal være en lavmælt politiker med jødiske røtter. Han skal selv ha klart å slukke brannen før den spredte seg videre. Ingen kom fysisk til skade i brannen, men skadene på bygget var omfattende. Ingen er arrestert og politiet har foreløpig ingen mistenkte.

Også i sommer var det et brannangrep mot en bolig i det samme området. I likhet med torsdagens angrep hadde også den boligeieren jødiske røtter. Begge brannofrene har vært aktive i «jødiske temaer» de seneste årene.

– Vi har en sterk mistanke om at disse angrepene er rettet mot disse personene fordi de er jøder. Den siste hendelsen har også en ekstra dimensjon ved at de forsøker å skremme en politiker til taushet, forteller Aron Verstandig, leder av det jødiske sentralrådet i Sverige.

– Dette er et angrep på det svenske demokratiet, legger han til.

I desember i fjor ble synagogen i Gøteborg angrepet med brannbomber. To palestinere og en syrer ble senere dømt for angrepet. To av angriperne hadde oppholdstillatelse i Sverige, mens den tredje opprinnelig skulle utvises fra Sverige etter endt soning. Denne avgjørelsen ble senere omgjort.

I tillegg til vold fra ekstremistiske muslimer har svenske jøder også vært utsatt for vold og trakassering fra det høyreekstreme miljøet i Sverige.

Forrige artikkelMed Nikki Haleys avgang har Israel mistet sin største støttespiller i FN
Neste artikkelIDF ødela terrortunnel som gikk over 200 meter inn på israelsk territorium
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -