Saksøker AirBnB for diskriminering

Bosetningen Qedumim på Vestbredden. (Foto: Michael Loadenthal, flickr.com)
Bosetningen Qedumim på Vestbredden. Boligeierne her er utestengt fra AirBnB. (Foto: Michael Loadenthal, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Fire advokater har levert inn et gruppesøksmål mot AirBnB etter at det USA-baserte selskapet besluttet å utestenge jøder som leier ut eiendom på Vestbredden fra tjenesten sin, skriver avisen Jerusalem Post.

AirBnB driver ikke selv med utleie, men formidler private overnattingsplasser i 191 land. Nå har de utestengt jøder fra å leie ut eiendom på Vestbredden.

– Lovverket i Israel forbyr diskriminering basert på stedet hvor du bor. Det AirBnB har gjort er uten tvil diskriminering basert på hvor du bor, sier advokat Aviel Flint, partner i advokatfirmaet Yossi Levy & Co.

Søksmålet ble initiert av Ma’anit Rabinovich, en beboer i bosetningen Kida, som har leid ut gjesterom gjennom AirBnB. Det er ventet at 200 jødiske utleiere i Vestbredden vil bli med på gruppesøksmålet. Advokatene deres mener dette tilfellet av diskriminering er svært grovt, siden AirBnB opererer i en rekke andre omstridte områder. Kun jøder på Vestbredden blir straffet.

MIFF som organisasjon tar ikke stilling for eller imot jødiske bosetninger på Vestbredden. Men når AirBnB, etter press fra blant annet Fagforbundet, gjennomfører ensidige straffetiltak mot jøder og ingen andre i verdens mange omstridte områder, gjenkjenner vi den heslige diskrimineringen.

– AirBnB svartelister jødiske boliger i Judea og Samaria – ikke palestinske boliger, ikke boliger i tyrkisk-okkuperte Kypros, i Marokko-okkuperte Sahara, ikke i Tibet eller Krim. AirBnBs tiltak er selve definisjonen på antisemittisme. Ingen bør bruke deres tjenester, skriver Michael Oren, medlem av den israelske nasjonalforsamlingen Knesset.

Er du enig? Klikk her for å skrive under på MIFFs internasjonale underskriftskampanje: I stopped dusing AirBnB when they started to discrimate Jews (lenke til change.org). Del lenken med flest mulig!Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag