Saksøker AirBnB for diskriminering

Gruppesøksmål mot AirBnB etter jøder ikke lenger får leie ut boliger på Vestbredden.

Bosetningen Qedumim på Vestbredden. (Foto: Michael Loadenthal, flickr.com)
Bosetningen Qedumim på Vestbredden. Boligeierne her er utestengt fra AirBnB. (Foto: Michael Loadenthal, flickr.com)

Fire advokater har levert inn et gruppesøksmål mot AirBnB etter at det USA-baserte selskapet besluttet å utestenge jøder som leier ut eiendom på Vestbredden fra tjenesten sin, skriver avisen Jerusalem Post.

AirBnB driver ikke selv med utleie, men formidler private overnattingsplasser i 191 land. Nå har de utestengt jøder fra å leie ut eiendom på Vestbredden.

– Lovverket i Israel forbyr diskriminering basert på stedet hvor du bor. Det AirBnB har gjort er uten tvil diskriminering basert på hvor du bor, sier advokat Aviel Flint, partner i advokatfirmaet Yossi Levy & Co.

Søksmålet ble initiert av Ma’anit Rabinovich, en beboer i bosetningen Kida, som har leid ut gjesterom gjennom AirBnB. Det er ventet at 200 jødiske utleiere i Vestbredden vil bli med på gruppesøksmålet. Advokatene deres mener dette tilfellet av diskriminering er svært grovt, siden AirBnB opererer i en rekke andre omstridte områder. Kun jøder på Vestbredden blir straffet.

MIFF som organisasjon tar ikke stilling for eller imot jødiske bosetninger på Vestbredden. Men når AirBnB, etter press fra blant annet Fagforbundet, gjennomfører ensidige straffetiltak mot jøder og ingen andre i verdens mange omstridte områder, gjenkjenner vi den heslige diskrimineringen.

– AirBnB svartelister jødiske boliger i Judea og Samaria – ikke palestinske boliger, ikke boliger i tyrkisk-okkuperte Kypros, i Marokko-okkuperte Sahara, ikke i Tibet eller Krim. AirBnBs tiltak er selve definisjonen på antisemittisme. Ingen bør bruke deres tjenester, skriver Michael Oren, medlem av den israelske nasjonalforsamlingen Knesset.

Er du enig? Klikk her for å skrive under på MIFFs internasjonale underskriftskampanje: I stopped dusing AirBnB when they started to discrimate Jews (lenke til change.org). Del lenken med flest mulig!

Forrige artikkelGjør et kupp på flybilletter til Israel
Neste artikkelJihad og falske anklager mot MIFF på syv sider i Stavanger Aftenblad
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.