European Youth Forum: Norske ungdomsorganisasjoners dobbeltstandard mot Israel er antisemittisme

Når norske ungdomsorganisasjoner hevder det jødiske folkets rett til selvbestemmelse er rasistisk, eller dømmer Israel med dobbeltstandard, er det eksempel på antisemittisme.
Delegatene på generalforsamlingen til European Youth Forum i november 2018. (Foto: youth_forum, Instagram)
Delegatene på generalforsamlingen til European Youth Forum i november 2018. (Foto: youth_forum, Instagram)

Rød Ungdom, Sosialistisk Ungdom, Arbeidernes Ungdomsfylking (AUF), Norsk Folkehjelp Ungdom, Norges KFUK-KFUM, Studentenes og akademikernes internasjonale hjelpefond (SAIH) og de andre over 90 medlemmene av Landsrådet for Noregs barne- og ungdomsorganisasjonar (LNU) må følge nøye med. I framtiden vil en overordnet europeisk ungdomsorganisasjon felle sin dom over dem dersom de bruker dobbeltstandard mot Israel eller nekter det jødiske folkets rett til selvbestemmelse.

24. november vedtok generalforsamlingen i European Youth Forum (YFJ) resolusjonen Combating Antisemitsim, Young People’s responsibility. YFJ representerer over 40 nasjonale ungdomsråd og over 60 internasjonale ungdomsorganisasjoner. Et av medlemmene er Landsrådet for Noregs barne- og ungdomsorganisasjonar.

 

Vedtok definisjon på jødehat

European Youth Forum forplikter seg til å bekjempe antisemittisme «i alle dets former». I resolusjonen slutter de seg til arbeidsdefinisjonen av antisemittisme vedtatt av 31 medlemsstater i Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) i 2016. European Youth Forum understreker at de stiller seg bak «alle eksemplene» i definisjonen.

IHRA-definisjonen sier manifestasjoner av antisemittisme «kan inkludere angrep mot staten Israel, der den oppfattes som et jødisk kollektiv». Kritikk av Israel lignende den som blir rettet mot ethvert annet land kan ikke bli regnet som antisemittisme, men definisjonen nevner som særskilt eksempel på antisemittisme «bruk av doble standarder ved å stille krav til staten Israel som ikke stilles til andre demokratiske stater». Andre eksempler er:

  • Benekting av det jødiske folks rett til selvbestemmelse, for eksempel ved å hevde at staten Israels eksistens er rasistisk.
  • Bruk av symboler og bilder forbundet med klassisk antisemittisme (for eksempel anklager om at jødene drepte Jesus eller at de bruker ikke-jøders blod i sine ritualer) for å beskrive Israel eller israelere.
  • Sammenlikning av aktuell israelsk politikk med nazistenes politikk.
  • Å holde jøder kollektivt ansvarlige for statens Israels handlinger.

European Youth Forum oppmuntrer sine medlemsorganisasjoner til å vedta arbeidsdefinisjonen av antisemittisme og gi offentlig fordømmelse basert på definisjonen. De ber også sine medlemmer om å gi passende korreks når antisemittisk formidling eller handling kommer fra ungdommer og ansatte i sine underordnede medlemsorganisasjoner.

19. desember kontaktet MIFF ledelsen i norske LNU for å høre om de kommer til å følge opp resolusjonen. Vi har ved publisering 4. januar ikke mottatt noe svar.

 

Eksempler fra norske ungdomsorganisasjoner

Landsrådet for Noregs barne- og ungdomsorganisasjonar (LNU) kommer til å få en stor jobb når de skal slå ned på all dobbeltstandard rettet mot Israel i sine medlemsorganisasjoner. Her er bare noen eksempler fra de siste årene.

Det er på høy tid europeiske ungdomsledere ser nærmere på hva som foregår i norske ungdomsorganisasjoner.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise