European Youth Forum: Norske ungdomsorganisasjoners dobbeltstandard mot Israel er antisemittisme

Når norske ungdomsorganisasjoner hevder det jødiske folkets rett til selvbestemmelse er rasistisk, eller dømmer Israel med dobbeltstandard, er det eksempel på antisemittisme.
Delegatene på generalforsamlingen til European Youth Forum i november 2018. (Foto: youth_forum, Instagram)
Delegatene på generalforsamlingen til European Youth Forum i november 2018. (Foto: youth_forum, Instagram)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Rød Ungdom, Sosialistisk Ungdom, Arbeidernes Ungdomsfylking (AUF), Norsk Folkehjelp Ungdom, Norges KFUK-KFUM, Studentenes og akademikernes internasjonale hjelpefond (SAIH) og de andre over 90 medlemmene av Landsrådet for Noregs barne- og ungdomsorganisasjonar (LNU) må følge nøye med. I framtiden vil en overordnet europeisk ungdomsorganisasjon felle sin dom over dem dersom de bruker dobbeltstandard mot Israel eller nekter det jødiske folkets rett til selvbestemmelse.

24. november vedtok generalforsamlingen i European Youth Forum (YFJ) resolusjonen Combating Antisemitsim, Young People’s responsibility. YFJ representerer over 40 nasjonale ungdomsråd og over 60 internasjonale ungdomsorganisasjoner. Et av medlemmene er Landsrådet for Noregs barne- og ungdomsorganisasjonar.

 

Vedtok definisjon på jødehat

European Youth Forum forplikter seg til å bekjempe antisemittisme «i alle dets former». I resolusjonen slutter de seg til arbeidsdefinisjonen av antisemittisme vedtatt av 31 medlemsstater i Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) i 2016. European Youth Forum understreker at de stiller seg bak «alle eksemplene» i definisjonen.

IHRA-definisjonen sier manifestasjoner av antisemittisme «kan inkludere angrep mot staten Israel, der den oppfattes som et jødisk kollektiv». Kritikk av Israel lignende den som blir rettet mot ethvert annet land kan ikke bli regnet som antisemittisme, men definisjonen nevner som særskilt eksempel på antisemittisme «bruk av doble standarder ved å stille krav til staten Israel som ikke stilles til andre demokratiske stater». Andre eksempler er:

  • Benekting av det jødiske folks rett til selvbestemmelse, for eksempel ved å hevde at staten Israels eksistens er rasistisk.
  • Bruk av symboler og bilder forbundet med klassisk antisemittisme (for eksempel anklager om at jødene drepte Jesus eller at de bruker ikke-jøders blod i sine ritualer) for å beskrive Israel eller israelere.
  • Sammenlikning av aktuell israelsk politikk med nazistenes politikk.
  • Å holde jøder kollektivt ansvarlige for statens Israels handlinger.

European Youth Forum oppmuntrer sine medlemsorganisasjoner til å vedta arbeidsdefinisjonen av antisemittisme og gi offentlig fordømmelse basert på definisjonen. De ber også sine medlemmer om å gi passende korreks når antisemittisk formidling eller handling kommer fra ungdommer og ansatte i sine underordnede medlemsorganisasjoner.

19. desember kontaktet MIFF ledelsen i norske LNU for å høre om de kommer til å følge opp resolusjonen. Vi har ved publisering 4. januar ikke mottatt noe svar.

 

Eksempler fra norske ungdomsorganisasjoner

Landsrådet for Noregs barne- og ungdomsorganisasjonar (LNU) kommer til å få en stor jobb når de skal slå ned på all dobbeltstandard rettet mot Israel i sine medlemsorganisasjoner. Her er bare noen eksempler fra de siste årene.

Det er på høy tid europeiske ungdomsledere ser nærmere på hva som foregår i norske ungdomsorganisasjoner.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise