Home Antisemittisme Palestiner som kastet brannbombe mot synagoge utvises fra Sverige

Palestiner som kastet brannbombe mot synagoge utvises fra Sverige

Sveriges Høyesterett har bestemt at 23-åringen kan utvises til Gazastripen.

Tre menn er dømt for å ha angrepet synagogen i Gøteborg med brannbomber i desember i fjor. (Foto: Wikimedia)
Tre menn ble dømt for å ha angrepet synagogen i Gøteborg med brannbomber i desember 2017. (Foto: Wikimedia)

Sveriges Høyesterett har besluttet at en palestinsk 23-åring kan utvises fra Sverige til Gaza, skriver SVT. Mannen er en av tre personer som ble dømt til fengsel for å ha kastet en brannbombe mot synagogen i Gøteborg i 2017. I dommen ble mannen også utvist fra Sverige, men en ankedomstol omgjorde senere utvisningsvedtaket. De mente palestineren risikerte trøbbel med Israel hvis han ble utlevert til de palestinske selvstyreområdene.

Ankedomstolen mente at siden palestineren hadde deltatt i et angrep som «kan bli sett på som en trussel for andre jøder», så ville Israel «fatte interesse for ham». Dermed mente retten at det ikke var sikkert at hans «fundamentale rettigheter» var sikret ved en eventuell deportasjon.

Nå har svensk Høyesterett konkludert med at det ikke foreligger noen spesiell trussel mot 23-åringen og at han skal utvises etter endt soning.

Det pågikk en ungdomsfest på innsiden av synagogen da den ble angrepet i desember 2017, men kraftig regnvær jorde at flammene ikke spredte seg. Ingen personer kom til skade. To av gjerningsmennene ble dømt til to års fengsel, mens den tredje ble dømt til ett år og tre måneders fengsel.

De to andre gjerningspersonene har oppholdstillatelse i Sverige.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

0

Your Cart