Telias reklamefilm satte muslimsk jødehat på full offentlig utstilling

– Telia er hunder til Israel, skriver en bruker.

Skjermdump fra Telias Instagram-konto. De som forsvarer Telias reklamefilm blir anklaget for å være «jøder alle sammen».
Skjermdump fra Telias Instagram-konto. De som forsvarer Telias reklamefilm blir anklaget for å være «jøder alle sammen».

I slutten av april publiserte mobilselskapet Telia en kort reklamefilm på Instagram. Filmen viser en mann som kaster topplua, en kvinne som tar av seg hijab, en kvinne som tar seg hijab, noen som danser og løper. Budskapet: «Vær trygg. Vær fri. Vær deg selv. Telia.»

Reklamefilmen har resultert i hundrevis av innlegg fra norske muslimer som er provosert av Telia. Flere klarer ikke å skrive uten å sette sitt jødehat på full offentlig utstilling.

Eksempel 1

Eksempel 2

Eksempel 3

Instagram-brukeren hansen_oda tok Telia i forsvar og skrev: «Hvorfor ser alle så negativt på alt?! Jeg tror ikke Telia mente det på den måten! Kanskje det er noen som faktisk blir tvunget. Jeg har hatt 2 i klassen som har blitt tvunget, når de ble 13 fikk de velge selv og de valgte å ikke ha. Rett etter hu jenta som tar av seg hijaben er det en som tar på seg en! Og ikke kall normenn for rasister når dere sier ting som er slemt om normenn så er det like ille. Telia kan ha gjort 1 feil, å ikke vise like tydelig at det er en som har på også. Kanskje de kunne hatt andre eksempler, men gjort er gjort. De brukte hijab som eksempel. Vi trenger ikke å hate dem for det. Noen her sa at de bytter fordi vi ikke kan støtte ett samfunn med rasister. Men når de sier ting negativt er det like ille. Tenk litt på deres side av saken og ikke bare sånn den blir fremstilt.»

Det resulterte i at hun fikk denne responsen:

Eksempel 4

Eksempel 5

En bruker fremstiller muslimer over hele verden som ofre for drap og vold. «Muslimske folk er i dag er det samme som jøder var i andre verdenskrig.» Brukeren kommenterer ikke at det i dag finnes 57 muslimske land med en befolkning som er over 100 ganger større enn den jødene hadde i 1940 og mer enn 150 ganger større enn den jødene hadde i 1945. Under andre verdenskrig hadde ikke jødene et eneste land i verden. Såvidt vi vet finnes det heller ikke noe kontinent i verden hvor to tredeler av den muslimske befolkningen i løpet av fem år er blitt utryddet i et industrielt massemord.

(Muslimer er dessverre ofre for drap og vold. Av over 50 millioner drepte i krig og konflikt etter andre verdenskrig, er det anslått at over 11 millioner er muslimer. De fleste muslimer ble drept i kriger hvor flere av partene i krigen var muslimer.)

Eksempel 6

En bruker hevder reklamefilmen beviser at «Telia er hunder til Israel».

Eksempel 7 (også gjengitt i toppbildet)

Skjermdump fra Telias Instagram-konto. De som forsvarer Telias reklamefilm blir anklaget for å være «jøder alle sammen».

Alle som forsvarer Telias annonse er jøder, konkluderer en bruker.

5. desember 2017 kom HL-senterets rapport om norsk antisemittisme.

32 prosent av den norske befolkningen mener det stemmer helt eller nokså godt at «Israel behandler palestinerne like ille som jødene ble behandlet under andre verdenskrig».

37 prosent sier det er «umulig å svare» på påstanden.

Kun 31 prosent har kunnskap nok om dagens Midtøsten og/ eller andre verdenskrig til å ta avstand fra påstanden.

Tallene skriker om behovet for en informasjonsorganisasjon som MIFF. Tallene er resultatet av tre generasjoners løgnpropaganda mot det norske folk. Under andre verdenskrig ble seks millioner jøder – to tredeler av Europas jødiske befolkning – utryddet i et industrielt massemord, massehenrettelser og dødsmarsjer. De siste hundre årene med konflikt mellom jøder og palestinere, over halvparten av dem under militær kontroll av israelske styrker, har den palestinske befolkningen økt med en faktor på ti(fra om lag 600.000 til over seks millioner). Det er altså en grusom løgn 3 av 10 nordmenn tror på, og 4 av 10 nordmenn ikke kan ta stilling til.

Løgnen er livsfarlig, spesielt for norske jøder. Hele 12 prosent av den generelle norske befolkningen sier trakassering og vold rettet mot jøder kan forsvares når en tenker på hvordan Israel behandler palestinerne. I den norske muslimske befolkningen er støtten 21 prosent. 

Hvis det ikke fantes noen MIFF, og du så de tallene, ville du måtte oppfinne et MIFF. Nå finnes det et MIFF, og etter 40 års innsats er vi mer aktive – har flere lokalforeninger, flere nettgjester, større rekkevidde i sosiale medier etc. etc. – enn noen gang før. Derfor bør du bli medlem nå.

Derfor bør du verve flere medlemmer nå. Derfor bør du trappe opp og bli fast for Israel nå!

Trenger du flere tall for å bli overbevist?

Bare 22 prosent tror «israelske ledere ønsker oppriktig å få til en løsning på konflikten».

21 prosent mener at «så lenge staten Israel finnes, kan det ikke bli fred».

Ser du behovet for en organisasjon som «gjennom saklig og allsidig informasjon om Israel, det jødiske folk og Midtøsten ønsker MIFF å skape en dypere og større sympati for Israel og det jødiske folk»?

Når du studerer tallene mer i detalj, forstår du enda bedre hva som er det rette å gjøre.

Noen redaktører har forstått alvoret

Stian Lothe: Jødehets gjennomsyrer samfunnet vårt

Jødehatet står på egne bein

 

Forrige artikkelPMW: – Palestinske myndigheter prioriterer lønn til terrorister foran medisinsk behandling til befolkningen
Neste artikkel– Jeg gleder meg veldig til Eurovision i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.