USAs spesialutsending: – All organisert Israel-boikott er jødehat

- Vi kommer til å fokusere uavbrutt på å fjerne det falske skillet mellom antisionisme og antisemittisme, sa Elan Carr da han på torsdag startet i jobben som spesialutsending for å bekjempe antisemittisme.
Elan Carr. (Skjermdump fra Facebook/US Dep. State)
Elan Carr. (Skjermdump fra Facebook/US Dep. State)

Torsdag 11. april 2019 ble den amerikanske advokaten Elan Carr (50) tatt i ed som «Special Envoy to Monitor and Combat Anti-Semitism» (Spesialutsending for å overvåke og bekjempe antisemittisme) i en seremoni i det amerikanske utenriksdepartementet.

I talen han holdt etterpå sa han dette om oppdraget han har fått:

– Vi kommer til å fokusere uavbrutt på å fjerne det falske skillet mellom antisionisme og antisemittisme. Utenriksministeren [Mike Pompeo] kunne ikke har vært mer tydelig da han sto foran 18.000 aktivister på AIPAC-konferansen for bare to uker siden. Han erklærte – og jeg siterer: «Antisionisme er antisemittisme«. Det vil være vårt kamprop når vi nå går videre for å bekjempe dette eldgamle problemet, som dessverre er økende, og som må bekjempes. Vi er svært stolte over at dette departementet og denne administrasjonen har fokus, på en enestående måte, på å gjøre nettopp det.

Utenriksminister Mike Pompeos tale på AIPAC-konferansen i Washington D.C. 25. mars 2019.

NBC News skriver i en artikkel publisert 12. april at Carr omtalte organisert boikott av varer produsert i israelske bosetninger som antisemittisme.

– Individuelle personer har rett til å kjøpe eller ikke kjøpe det de selv ønsker, men hvis det er en organisert kampanje for å økonomisk kvele staten Israel, da er det antisemittisme, sa Carr, ifølge NBC News.

Spesialutsendingen slo fast at boikott av varer fra jødiske bosetninger er antisemittisme dersom man bare er villig til å kjøpe varer fra jødenes arabiske naboer.

– Dersom to samfunn lever side om side og man nekter å kjøpe fra jøder, men vil kjøpe fra ikke-jøder, da er det ganske så klart hva dette er, sa Carr.

Carrs erklæring kom rundt 24 timer etter at Omar Barghouti, grunnlegger og leder for den såkalte BDS-kampanjen mot Israel, ble nektet av amerikanske myndigheter å gå ombord på et fly som skulle ta ham fra Tel Aviv til USA. Der skulle han blant annet tale på to universiteter og en synagoge.

– Dette er ikke en… du vet… lurvete gruppe. Den er organisert. BDS-bevegelsens erklærte mål er å skade Israels økonomiske velstand og frata landet legitimitet, sa Carr. – Dette er antisemittisme.

Special Envoy to Monitor and Combat Anti-Semitism Carr Gives Remarks

Special Envoy Carr: It is an honor to work on this issue as part of an Administration committed to the fight against anti-Semitism, to the protection of the Jewish people throughout the world, and to the support for the Jewish State.

Publisert av U.S. Department of State Torsdag 11. april 2019

Her kan du se et utdrag av talen Elan Carr holdt torsdag 11. april.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise