Flyktet rakettregnet fra Hamas – skutt i synagoge i USA

Israelsk familie flyttet fra Sderot til California i USA i håp om å finne fred og ro.

Åtte år gamle Noya Dahan fra Israel var en av dem som ble skadet i lørdagens angrep. Familien hadde flyttet fra Sderot. (Foto: Privat)
Noya Dahan (8) fra Israel var en av dem som ble skadet i lørdagens angrep. Familien hadde flyttet fra Sderot. (Foto: Privat)

Lørdag var det en ny dødelig skyteepisode ved en synagoge i USA. En 60 år gammel kvinne ble drept og tre andre ble skadet da en 19 år gammel mann begynte å skyte ved synagogen Chabad of Poway i storbyen San Diego. Angrepet fant sted nøyaktig et halvt år etter angrepet mot synagogen i Pittsburgh, hvor elleve personer ble drept, skriver Times of Israel.

To av dem som ble skadet i lørdagens angrep var fra Israel. En slektning sier til avisen at familien hadde flyttet fra Israel til San Diego på grunn av de mange rakettangrepene fra Gazastripen. Familien kom fra Sderot, som ligger like ved Gaza, og hadde flere ganger opplevd at hjemmet deres ble truffet av raketter. Nå ble de også offer for målrettet antisemittisme i USA.

– Vi dro fra krig og kom til krig, sier Israel Dahan om familiens reise fra rakettutsatte Sderot til California. Familiens hjem i Israel ble flere ganger truffet av raketter fra Gazastripen. Israel ble selv skadet i et av angrepene. Familien håpte de skulle finne fred og ro i USA, men lørdag var en av dem som ble skadet i synagogeangrepet hans åtte år gamle datter Noya Dahan.

Familien har flere ganger opplevd antisemittisme etter at de flyttet til USA. Huset deres er blitt tilgriset med hakekors, som er tagget på husets vegger.

– Det viser at det kan skje over alt. Men vi er sterke, sier familien.

Også Noyas onkel, 34 år gamle Almog Peretz, ble skadet i angrepet. Han fikk mange av barna i synagogen i sikkerhet da angrepet startet. Almog hadde lang erfaring med å få barn raskt i sikkerhet etter å ha bodd i Sderot.

– Dette er veldig trist, men jeg er opprinnelig fra Sderot, så vi vet litt om det å løpe fra raketter, sier Almog, som ble skutt i leggen da han evakuerte flere av barna i synagogen i sikkerhet.

Gjerningsmannen skal ha løpt fra stedet da våpenet hans skal ha låst seg. Han ble pågrepet av politiet kort tid etter angrepet og sitter nå i varetekt.

60 år gamle Lori Gilbert-Kaye ble skutt og drept i lørdagens angrep. (Foto: Facebook)
Forrige artikkelHer er alle de 137 festbremsene
Neste artikkelSkal marsjere gjennom Oslo med budskap fra mellomkrigstiden
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.