Flyktet rakettregnet fra Hamas – skutt i synagoge i USA

Israelsk familie flyttet fra Sderot til California i USA i håp om å finne fred og ro.
Åtte år gamle Noya Dahan fra Israel var en av dem som ble skadet i lørdagens angrep. Familien hadde flyttet fra Sderot. (Foto: Privat)
Noya Dahan (8) fra Israel var en av dem som ble skadet i lørdagens angrep. Familien hadde flyttet fra Sderot. (Foto: Privat)

Lørdag var det en ny dødelig skyteepisode ved en synagoge i USA. En 60 år gammel kvinne ble drept og tre andre ble skadet da en 19 år gammel mann begynte å skyte ved synagogen Chabad of Poway i storbyen San Diego. Angrepet fant sted nøyaktig et halvt år etter angrepet mot synagogen i Pittsburgh, hvor elleve personer ble drept, skriver Times of Israel.

To av dem som ble skadet i lørdagens angrep var fra Israel. En slektning sier til avisen at familien hadde flyttet fra Israel til San Diego på grunn av de mange rakettangrepene fra Gazastripen. Familien kom fra Sderot, som ligger like ved Gaza, og hadde flere ganger opplevd at hjemmet deres ble truffet av raketter. Nå ble de også offer for målrettet antisemittisme i USA.

– Vi dro fra krig og kom til krig, sier Israel Dahan om familiens reise fra rakettutsatte Sderot til California. Familiens hjem i Israel ble flere ganger truffet av raketter fra Gazastripen. Israel ble selv skadet i et av angrepene. Familien håpte de skulle finne fred og ro i USA, men lørdag var en av dem som ble skadet i synagogeangrepet hans åtte år gamle datter Noya Dahan.

Familien har flere ganger opplevd antisemittisme etter at de flyttet til USA. Huset deres er blitt tilgriset med hakekors, som er tagget på husets vegger.

– Det viser at det kan skje over alt. Men vi er sterke, sier familien.

Også Noyas onkel, 34 år gamle Almog Peretz, ble skadet i angrepet. Han fikk mange av barna i synagogen i sikkerhet da angrepet startet. Almog hadde lang erfaring med å få barn raskt i sikkerhet etter å ha bodd i Sderot.

– Dette er veldig trist, men jeg er opprinnelig fra Sderot, så vi vet litt om det å løpe fra raketter, sier Almog, som ble skutt i leggen da han evakuerte flere av barna i synagogen i sikkerhet.

Gjerningsmannen skal ha løpt fra stedet da våpenet hans skal ha låst seg. Han ble pågrepet av politiet kort tid etter angrepet og sitter nå i varetekt.

60 år gamle Lori Gilbert-Kaye ble skutt og drept i lørdagens angrep. (Foto: Facebook)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise