– Hvorfor antisionisme er mer dødelig enn antisemittisme

Antisionisme er ikke bare antisemittisme, det er på mange måter verre, argumenterer David Suissa.
Demonstranter med Hamas-flagg på Tempelhøyden. (Foto: Skjermdump fra Jerusalem Posts nett-tv)hamasdemo på tempelhøyden skjermdump jpost
Demonstranter med Hamas-flagg på Tempelhøyden. (Foto: Skjermdump fra Jerusalem Posts nett-tv)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

– Jeg blir alltid mistenksom når jeg hører noen si at de «sterkt støtter Israels rett til å eksistere». Vel, takk. Jeg støtter sterkt også din rett til å eksistere, innleder David Suissa lakonisk.

– Spørsmålet er hvordan Israels rett til å eksistere i det hele tatt kom opp, fortsetter han.

– Vi hører aldri om Syrias rett til å eksistere, eller Libyas rett til å eksistere eller Sudans rett til å eksistere eller Jemens rett til å eksistere. Et land kan gjennomføre folkemord mot sin befolkning eller påføre de verste humanitære katastrofer på dem, og ingen tar opp «rett til å eksistere». Så hvorfor snakker man slik om Israel?

«Her er min teori: Dersom du hater jøder så mye at du ønsker å undergrave deres eksistens, er din beste strategi å gå etter Israel. Jødehatere vet at de ikke kan starte en bevegelse for å utrydde jøder, så de gjør det nest beste: De forsøker å undergrave, på sleipe måter, verdens eneste jødiske stat.»

I en kommentarartikkel i den høyreorienterte israelske avisen Israel Hayom argumenterer David Suissa for at antisionisme er mer dødelig enn antisemittisme.

Han mener at bak de ulike kampanjene mot Israel, enten det er boikott eller militære terrorangrep, ligger en avvisning av jødene som folk. Jøder blir kanskje akseptert som en religiøs minoritet, men antisionister ser det som en provokasjon at det jødiske folk tar opp plass på den internasjonale arena.

– Antisemittisme kretser rundt en følelse: hat. Antisionisme kretser rundt en handling: utryddelse, skriver Suissa. Kommentatoren ble født i Marokko, vokste opp i Montreal og bor nå i California med sine fem barn. Han er leder for Jewish Journal.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelKvifor reise til Israel?
Neste artikkel– Dersom konflikten med USA eskalerer kan Iran velge å angripe Israel
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise