– Hvorfor antisionisme er mer dødelig enn antisemittisme

Antisionisme er ikke bare antisemittisme, det er på mange måter verre, argumenterer David Suissa.

Demonstranter med Hamas-flagg på Tempelhøyden. (Foto: Skjermdump fra Jerusalem Posts nett-tv)hamasdemo på tempelhøyden skjermdump jpost
Demonstranter med Hamas-flagg på Tempelhøyden. (Foto: Skjermdump fra Jerusalem Posts nett-tv)

– Jeg blir alltid mistenksom når jeg hører noen si at de «sterkt støtter Israels rett til å eksistere». Vel, takk. Jeg støtter sterkt også din rett til å eksistere, innleder David Suissa lakonisk.

– Spørsmålet er hvordan Israels rett til å eksistere i det hele tatt kom opp, fortsetter han.

– Vi hører aldri om Syrias rett til å eksistere, eller Libyas rett til å eksistere eller Sudans rett til å eksistere eller Jemens rett til å eksistere. Et land kan gjennomføre folkemord mot sin befolkning eller påføre de verste humanitære katastrofer på dem, og ingen tar opp «rett til å eksistere». Så hvorfor snakker man slik om Israel?

«Her er min teori: Dersom du hater jøder så mye at du ønsker å undergrave deres eksistens, er din beste strategi å gå etter Israel. Jødehatere vet at de ikke kan starte en bevegelse for å utrydde jøder, så de gjør det nest beste: De forsøker å undergrave, på sleipe måter, verdens eneste jødiske stat.»

I en kommentarartikkel i den høyreorienterte israelske avisen Israel Hayom argumenterer David Suissa for at antisionisme er mer dødelig enn antisemittisme.

Han mener at bak de ulike kampanjene mot Israel, enten det er boikott eller militære terrorangrep, ligger en avvisning av jødene som folk. Jøder blir kanskje akseptert som en religiøs minoritet, men antisionister ser det som en provokasjon at det jødiske folk tar opp plass på den internasjonale arena.

– Antisemittisme kretser rundt en følelse: hat. Antisionisme kretser rundt en handling: utryddelse, skriver Suissa. Kommentatoren ble født i Marokko, vokste opp i Montreal og bor nå i California med sine fem barn. Han er leder for Jewish Journal.

Forrige artikkelKvifor reise til Israel?
Neste artikkel– Dersom konflikten med USA eskalerer kan Iran velge å angripe Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.