Er antisionisme den nye antisemittismen?

Antisionismen er like giftig som den gamle antisemittismen, sier Jonathan Sacks.

Rabbiner Jonathan Sacks viser i videoen hvordan antisemittismen har utviklet seg gjennom historien. (Foto: YouTube)

Den britiske rabbineren og filosofen Jonathan Sacks har produsert en video hvor han snakker om forbindelsen mellom jødedommen og Israel. I videoen viser Sacks hvordan antisemittismen har utviklet seg gjennom historien. I middelalderen var jøder hatet for sin religion, på 1800- og 1900-tallet var de hatet for sin etnisitet og i dag er de hatet for sin nasjonalstat – Israel.

– Antisionisme, å nekte jøders rett til sitt eneste kollektive hjem, ved feilaktig fremstilling av jødedommen, er den nye antisemittismen. Den er like giftig og farlig som den gamle antisemittismen, sier Sacks i videoen.

Se kan du se hele presentasjonen hans:

Forrige artikkel«Nei, Israel er ikke et land av mektige og privilegerte hvite europeere»
Neste artikkelMed usannheter bidrar Sophie Elise til å flamme opp jødehatet og Israelhatet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.