– Jødene vil forsvinne fra Europa

Forfatter Leon de Winter tegnet et dystert bilde av jødenes framtid i Europa.

Den nederlandske forfatteren og journalisten Leon de Winter på MIFFs Israel-konferanse i Kristiansand. (Foto: Bjarte Bjellås)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den nederlandske forfatteren og journalisten Leon de Winter var første taler ut på den andre dagen av MIFFs Israel-konferanse i Kristiansand. Winter tegnet et dystert bilde av jødenes framtid i Europa.

– Mange av muslimene i Europa er rabiate antisemitter. Vi ser situasjonen til jødene blir vanskeligere og vanskeligere i Nederland, Tyskland og Frankrike. Dette vil skje i Norge også, fortalte den nederlandske forfatteren.

Winter tror jødene til slutt vil forsvinne fra det europeiske kontinentet.

– Jødene vil forlate Europa og flytte til Israel, sa han til de 200 fremmøtte.

Foreldrene hans overlevde holocaust og jødeforfølgelsene i Europa på 1900-tallet. Da han vokste opp i Nederland etter andre verdenskrig hadde familien alltid en koffert stående ved ytterdøra, så de var klare til å rømme på kort varsel. I dag opplever han at mange jøder gjør det samme. De står beredt til å forlate sine hjem i Europa på grunn av den økende antisemittismen.

– Ting er i ferd med å gå galt igjen. Noe virkelig galt pågår.

Winter er også skremt over det økende hatet mot Israel i Europa.

– Det har gått fra sympati til Israel til økende antisionisme over hele Europa, sa Winter.

Hele foredraget til Winter kan du se i opptak her:

Forfatter Leon de Winter: Hvorfor jødene har en dyster framtid i EuropaTakk for at du deler dette foredraget!

Publisert av Med Israel for fred (MIFF) Lørdag 1. juni 2019
Forrige artikkelTok et oppgjør med Odd Karsten Tveit
Neste artikkelFå har mer kjennskap til Gaza enn ham
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.