Gir 33 millioner kroner til å beskytte jødene i Malmö

Hvert år utsettes den jødiske befolkningen for flere titalls antisemittiske hendelser.
To privatpersoner har donert over 30 millioner kroner til å sikre jødene og synagogen i Malmö. (Foto: Wikipedia)

To filantroper har har donert over 33 millioner kroner til å beskytte jødene i den svenske byen Malmö. Lennart Blecher, som er jødisk, og Dan Olofsson, som ikke er det, besluttet å donere pengene for å «skape litt håp i den jødiske befolkningen».

– Selv om politikerne ikke gjør noe, så skal de føle at det er mennesker som er villige til å stå opp for dem, forteller Olofsson til avisen Dagens Nyheter.

Donasjonen kommer samtidig som den svenske regjeringen forbereder en internasjonal konferanse i Malmö om bekjempelse av antisemittisme. Det er også planlagt å åpne et holocaust-museum i den svenske byen.

Malmö, en by hvor en tredjedel av innbyggerne kommer fra muslimske land, har en jødisk befolkning på flere hundre. Hvert år utsettes de for flere titalls antisemittiske hendelser. Under årets 1. mai-tog i byen ropte tilhengere av partiet Sosialdemokratene at de skulle «knuse sionismen». Malmös tidligere ordfører ledet prosesjonen. Hendelsen førte til fordømmelse fra det jødiske miljøet i byen. Også statsminister Stefan Lofven fordømte ropene på 1. mai.

Kommentator Sofia Nerbrand mener det er galt at private må betale for jødenes sikkerhet i Malmö. Hun mener dette må være det offentliges ansvar.

«Det er urimelig at medlemmer av det jødiske samfunnet skal finansiere grunnleggende sikkerhet for å beskytte seg selv mot angrep. Dette er en grunnleggende oppgave for staten og kommunen», skriver hun i avisen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise