Hevder det var «rutinesvikt» at grov jødehets fikk stå på skoleporten i fire måneder

«Jews are not people,» var tagget med blå skrift på den hvite muren.
Ved inngangspartiet til Majorstuen skole i Oslo var det tagget «Jews are not people». Jødehetsen fikk stå i minst fire måneder. (Foto: Joongi Kim, flickr)

Det gikk fire måneder fra en far klaget over anti-jødisk tagging på Majorstuen skole i Oslo til skoleledelsen fjernet tilgrisingen, melder avisen Vårt Land 4. september.

Vårt Land skriver: «Ved den ene inngangsporten til Majorstuen barne- og ungdomskole i Oslo står det skrevet med blå tusjpenn mot den hvite muren: «Jews are not people» («Jøder er ikke mennesker» journ. anm.) Over 950 elever går inn og ut gjennom porten hver dag. Flere av dem er jødiske barn. Teksten, en såkalt «tagg», har stått på veggen i fire måneder.»

Tirsdag 3. september ble saken sendt til politiet og skolen på ny varslet av Det Mosaiske Trossamfund. Samme dag kom svar med beklagelse fra rektor Marianne Mette Stenberg, hvor hun også meldte at jødehetsen nå var malt over.

– Skolens vaktmestertjeneste er normalt svært effektive og fjerner tagging inne og ute umiddelbart. Osloskolen skal være taggefri, et arbeid som både prioriteres og krever oppmerksomhet, skriver rektor til Vårt Land. Hun forklarer at det var en rutinesvikt som er årsaken til at teksten har blitt stående så lenge.

Vi har hittil ikke vært klar over at likegyldighet staves rutinesvikt.

Sommeren 2017 marsjerte en stor gruppe menn og kvinner gjennom Oslos gater mens de ropte slagord på arabisk med klare antisemittiske koblinger.

Det er god grunn til å frykte at den lille gruppen med jødiske skolebarn – kanskje om lag 160 barn – opplever ny trakassering, skrev MIFF da Eidsvåg-utvalget, Kunnskapsdepartementes arbeidsgruppe om antisemittisme og rasisme i skolen, kom i 2011.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise