Hevder det var «rutinesvikt» at grov jødehets fikk stå på skoleporten i fire måneder

«Jews are not people,» var tagget med blå skrift på den hvite muren.

Ved inngangspartiet til Majorstuen skole i Oslo var det tagget «Jews are not people». Jødehetsen fikk stå i minst fire måneder. (Foto: Joongi Kim, flickr)

Det gikk fire måneder fra en far klaget over anti-jødisk tagging på Majorstuen skole i Oslo til skoleledelsen fjernet tilgrisingen, melder avisen Vårt Land 4. september.

Vårt Land skriver: «Ved den ene inngangsporten til Majorstuen barne- og ungdomskole i Oslo står det skrevet med blå tusjpenn mot den hvite muren: «Jews are not people» («Jøder er ikke mennesker» journ. anm.) Over 950 elever går inn og ut gjennom porten hver dag. Flere av dem er jødiske barn. Teksten, en såkalt «tagg», har stått på veggen i fire måneder.»

Tirsdag 3. september ble saken sendt til politiet og skolen på ny varslet av Det Mosaiske Trossamfund. Samme dag kom svar med beklagelse fra rektor Marianne Mette Stenberg, hvor hun også meldte at jødehetsen nå var malt over.

– Skolens vaktmestertjeneste er normalt svært effektive og fjerner tagging inne og ute umiddelbart. Osloskolen skal være taggefri, et arbeid som både prioriteres og krever oppmerksomhet, skriver rektor til Vårt Land. Hun forklarer at det var en rutinesvikt som er årsaken til at teksten har blitt stående så lenge.

Vi har hittil ikke vært klar over at likegyldighet staves rutinesvikt.

Sommeren 2017 marsjerte en stor gruppe menn og kvinner gjennom Oslos gater mens de ropte slagord på arabisk med klare antisemittiske koblinger.

Det er god grunn til å frykte at den lille gruppen med jødiske skolebarn – kanskje om lag 160 barn – opplever ny trakassering, skrev MIFF da Eidsvåg-utvalget, Kunnskapsdepartementes arbeidsgruppe om antisemittisme og rasisme i skolen, kom i 2011.

Forrige artikkelHer bygger Hizbollah en rakett-fabrikk
Neste artikkelDen norske kirke ser ut til å få ledende biskop med svært fiendtlig agenda mot Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.