Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hevder det var «rutinesvikt» at grov jødehets fikk stå på skoleporten i fire måneder

Ved inngangspartiet til Majorstuen skole i Oslo var det tagget «Jews are not people». Jødehetsen fikk stå i minst fire måneder. (Foto: Joongi Kim, flickr)
«Jews are not people,» var tagget med blå skrift på den hvite muren.

Det gikk fire måneder fra en far klaget over anti-jødisk tagging på Majorstuen skole i Oslo til skoleledelsen fjernet tilgrisingen, melder avisen Vårt Land 4. september.

Vårt Land skriver: «Ved den ene inngangsporten til Majorstuen barne- og ungdomskole i Oslo står det skrevet med blå tusjpenn mot den hvite muren: «Jews are not people» («Jøder er ikke mennesker» journ. anm.) Over 950 elever går inn og ut gjennom porten hver dag. Flere av dem er jødiske barn. Teksten, en såkalt «tagg», har stått på veggen i fire måneder.»

Tirsdag 3. september ble saken sendt til politiet og skolen på ny varslet av Det Mosaiske Trossamfund. Samme dag kom svar med beklagelse fra rektor Marianne Mette Stenberg, hvor hun også meldte at jødehetsen nå var malt over.

– Skolens vaktmestertjeneste er normalt svært effektive og fjerner tagging inne og ute umiddelbart. Osloskolen skal være taggefri, et arbeid som både prioriteres og krever oppmerksomhet, skriver rektor til Vårt Land. Hun forklarer at det var en rutinesvikt som er årsaken til at teksten har blitt stående så lenge.

Vi har hittil ikke vært klar over at likegyldighet staves rutinesvikt.

Sommeren 2017 marsjerte en stor gruppe menn og kvinner gjennom Oslos gater mens de ropte slagord på arabisk med klare antisemittiske koblinger.

Det er god grunn til å frykte at den lille gruppen med jødiske skolebarn – kanskje om lag 160 barn – opplever ny trakassering, skrev MIFF da Eidsvåg-utvalget, Kunnskapsdepartementes arbeidsgruppe om antisemittisme og rasisme i skolen, kom i 2011.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart