Israelere overfalt av arabere i Polen

Gjerningspersonene skal ha ropt «fritt Palestina» før de gikk til angrep.

En gruppe med israelske utvekslingsstudenter ble overfalt av en gjeng med arabere i Polen. (Illustrasjonsfoto: Wikipedia)

En gruppe israelske studenter som studerer i Polen ble lørdag 7. september overfalt av en gjeng med arabere i den polske hovedstaden Warszawa. To av israelerne endte på sykehus. En fikk nesen brukket, skriver Jerusalem Post.

Israelerne, som er utvekslingsstudenter fra universitet i Rishon Lezion, var på vei hjem fra en nattklubb da de ble oppsøkt av en gjeng som lurte på om de var israelere. Gjengen, som identifiserte seg som arabere fra Qatar, skal ha begynt å rope «fritt Palestina», «fritt Gaza» og «til helvete med Israel» til de israelske studentene. Da de bekreftet at de var fra Israel ble de overfalt.

Slik så israelske Yotam Kashpizky ut etter at han og flere venner ble overfalt av en gjeng med arabere. (Foto: Privat)

Yotam Kashpizky ble slått i ansiktet og besvimte. Han tror gjerningsmennene brukte knokejern, et våpen beregnet for slag, på grunn av de store skadene han ble påført i ansiktet. Bilder som ble publisert av broren på Facebook viser at Kashpizky har blodig ansikt og nese, og et lukket øye.

Voldsofferet kaller angrepet en «terrorhendelse basert på nasjonalistiske motiver». Han er svært kritisk til både tilfeldige forbipasserende og vaktene utenfor nattklubben, som angivelig ikke gjorde noe for å hjelpe israelerne.

Angrepet er anmeldt og saken etterforskes nå av det polske politiet. Kashpizky sier han vil reise hjem igjen til Israel etter overfallet. Det polske utenriksdepartementet har fordømt overfallet på de israelske studentene.

זה יותם אחי התאום. הוא הותקף בוורשה על רק לאומני. יותם הוא סטודנט למשפטים שנסע כחלק ממשלחת של סטודנטים, לסמסטר קיץ…

Publisert av Barak Kashpizky Søndag 8. september 2019
Forrige artikkelFar (60) og sønn (17) knivstukket
Neste artikkelPro-iransk milits i Syria avfyrte raketter mot Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.