Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Sjokk på årsdagen for Krystallnatten: Våknet til jødestjerne på postkassen

Henrik og Ella Chievitz og den truende og trakasserende jødemerkingen som ble hengt på deres postkasse lørdag. (Foto: Privat via TV2 Østjylland)
«De tunge skyer fra Nazi-Tyskland i 30-årene henger stadig tungt over Europa.»

Lørdag 9. november – på dagen 81 år etter Krystallnatten – fant Ella og Henrik Chievitz i Silkeborg i Danmark en nazistisk jødestjerne festet på sin postkasse. 9. november 1938 startet novemberpogromene mot jødisk liv og jødisk eiendom i Nazi-Tyskland og Østerrike.  Omkring 90 jøder ble drept i pogromene, enda flere tok selvmord i fortvilelse, noen titusen unge jødiske menn ble sendt i konsentrasjonsleir og av disse døde et stort antall i månedene som fulgte, hundrevis av synagoger ble påtent eller ramponert og tusenvis av jødiske forretninger ødelagt eller skadet.

Henrik skrev på Facebook tidlig lørdag ettermiddag:

«På 81-årsdagen for Krystallnatten hvor jøder og jødiske eiendommer ble utsatt for massiv organisert forfølgelse og hærverk, våknet Ella og jeg til denne beskjed på vår postkasse – de tunge skyer fra Nazi-Tyskland i 30 årene henger stadig tungt over Europa og selv vår hjemby Silkeborg går ikke forbi. Hendelsen er selvfølgelig politianmeldt.»

Ekteparet Chievitz er velkjent for MIFF. Henrik Chievitz er styreleder for Dansk-Israelsk Forening i Århus og styreleder i Fælleskomiteen for Israel i Danmark, hvor også MIFF Danmark er medlem.

Henrik Chievitz forteller til MIFF søndag kveld at politiet har tatt anmeldelsen seriøst, og fulgt opp saken tett.

Den grove trakasseringen i Silkeborg kom samtidig med at 84 gravsteiner på den jødiske gravplassen i Randers ble vandalisert i helgen.

– At det skjer presis på årsdagen for Krystallnatten er bevis på at det tankesett som førte til Holocaust, eksisterer i 2019. Og det finnes mennesker som er klar til å gå til ekstreme handlinger for å føre denne menneskefiendtlige ideologi ut i livet, sier Henri Goldstein, styreleder i Det Jødiske Samfund i Danmark, til Jyllands-Posten.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart