– Når noen sier «din skitne sionist», mener de egentlig «din skitne jøde»

Det franske parlamentet vedtok at antisionisme er en form for antisemittisme.

Boikott Israel-parole i 1. mai toget i Bergen 1. mai 2009. (Foto: Magne Hagesæter, flickr.com)
Boikott Israel-parole i 1. mai toget i Bergen 1. mai 2009. (Foto: Magne Hagesæter, flickr.com)

Antisionisme er en form for antisemittisme, fastslo nasjonalforsamling i Frankrike tirsdag 3. desember, da de stemte for en resolusjon som ber regjeringen om å adoptere The International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) sin definisjon på antisemittisme, skriver Jerusalem Post.

Resolusjonen, foreslått av politiker Sylvain Maillard fra sentrumspartiet til president Emmanuel Macron, LREM, ble vedtatt med 154 mot 72 stemmer.

«I flere år nå har Frankrike, Europa og nesten alle vestlige demokratier opplevd en økende antisemittisme. Antisionistiske handlinger kan til tider skjule en antisemittisk realitet. Hat mot Israel på grunn av dets oppfatning som et jødisk kollektiv er beslektet med hat mot hele det jødiske samfunnet», står det i resolusjonen nasjonalforsamlingen vedtok.

– I Frankrike i dag, når noen sier «din skitne sionist», så mener de «din skitne jøde», sier Maillard i et intervju med den franske avisen La Croix.

IHRA-definisjonen sier at noen former for hat mot Israel er antisemittisme, som for eksempel å sammenligne Israel med Nazi-Tyskland, ved å hevde at Israels eksistens er rasistisk og ved bruk av doble standarder ved å stille krav til staten Israel som ikke stilles til andre demokratiske stater.

Flere andre eksempler kan du lese ved å klikke på denne lenken.

Meyer Habib fra partiet Union des démocrates et indépendants mener de som er antisionister ikke bare er kritiske til Israel, men besatte. Han mener de kaller Israel rasistisk og kolonialistisk for å viske ut jødisk identitet.

– Den franske politikken for å bekjempe antisemittisme har vært en fiasko. Det er et utbrudd av antisemittiske angrep. Tolv franske borgere er drept siden 2003 bare fordi de var jøder. Halvparten av rasistiske hendelser i Frankrike er rettet mot jøder, selv om [jødene] utgjør mindre enn 1% av befolkningen, sier Habib og legger til:

– Israel er det eneste stedet hvor det jødiske folk kan føle seg trygge.

Forrige artikkelIsraelske forskere med mulig gjennombrudd i behandling av kreft i bukspyttkjertelen
Neste artikkelPolitiet hindret IS-angrep i Jerusalem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.