Israeler angrepet og slått bevisstløs i Paris fordi han snakket hebraisk

Nok et voldelig antisemittisk angrep ryster den franske hovedstaden.
Den israelske studenten ble banket opp og slått bevisstløs etter å ha pratet hebraisk på telefonen. (Foto: Privat)

En 31 år gammel israelsk student ble angrepet av to ukjente gjerningsmenn på undergrunnsbanen i Paris tirsdag. Angrepet skjedde etter at israeleren hadde snakket hebraisk med faren på telefon, skriver Jerusalem Post.

Den israelske studenten var på vei ombord metroen ved Château d’Eau-stasjon, da to menn som hadde hørt han hadde pratet hebraisk begynte å rope, banne og true han. En av dem angrep og slo israeleren bevisstløs.

En forbipasserende kontaktet ambulanse som fikk israeleren til sykehus. Der måtte han sy flere sting i ansiktet, nesen var brukket og ansiktet fullt av sår.

«De siste timene har jeg vært i løpende kontakt med Yogev B, det unge israelske offeret for et antisemittisk angrep, som helt klart var motivert av hat mot Israel», skriver den franske politikeren Meyer Habib på Facebook.

Gjerningspersonene skal ha vært av afrikansk opphav ifølge vitner. De skal ha løpt fra stedet etter angrepet. Foreløpig er ingen pågrepne.

Yaakov Hagoel, nestleder i World Zionist Organization og leder av avdelingen for bekjempelse av antisemittisme, sier at det «dessverre er blitt farlig å identifisere seg som jøde i gatene rundt om i verden. Nå er det nok hat mot jødene. Jeg krever at verdensledere viser nulltoleranse mot antisemittisme».

Det har vært en skarp økning i antisemittiske angrep i Frankrike de siste årene. For å bidra til å bekjempe antisemittismen vedtok det franske parlamentet en resolusjon som ber regjeringen om å adoptere The International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) sin definisjon på antisemittisme. Den definerer blant annet antisionisme som antisemittisme.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise