Drapstruet etter Auschwitz-besøk

Sjia-imam har søkt asyl i Frankrike etter drapstrusler i hjemlandet.
En stor gruppe prominente muslimske ledere besøkte den tidligere konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau sammen med medlemmer fra American Jewish Committee. Det er i år 75 år siden leiren ble frigjort. (Foto: American Jewish Committee)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Torsdag 23. januar besøkte en rekordstor delegasjon av muslimske ledere Auschwitz-Birkenau i anledning 75-årsmarkeringen for frigjøringen av den tidligere dødsleiren. Aldri tidligere hadde så mange høytstående muslimske ledere besøkt en av nazistenes utryddelsesleirer. Nå har en av deltakerne søkt asyl i Frankrike etter drapstrusler i hjemlandet, skriver Jerusalem Post.

Den libanesiske sjiamuslimske imamen Sjeik Mohamad Ali El Husseini var en av 25 muslimske lederne som deltok på minnemarkeringen, som var organisert i samarbeid med American Jewish Committee (AJC). Under besøket ble El Husseini utsatt for flere drapstrusler i sosiale medier og han ble anmeldt i hjemlandet sitt for «å ha møtt israelske agenter».

Libanon har en lov som forbyr kontakt med israelske tjenestemenn, men ingen israelske tjenestemenn skal ha vært med i delegasjonen til Auschwitz. Den libanesiske terrorgruppen Hizbollah skal ha bidratt til anmeldelsen. 

El Husseini har vært en frittalende kritiker av Hizbollah og kritisert dem for å fremme iranske interesser på bekostningen av den libanesiske stat og folk. Han har også uttalt seg om forsoning mellom jøder og muslimer, og lagt ut meldinger på sin Facebook-side på hebraisk som marginaliserer religiøse tekster som støtter vold.

Etter det tre dager lange besøket i Polen, hvor den muslimske delegasjonen besøkte flere holocaust-minnesteder, valgte El Husseini å ikke returnere til hjemlandet Libanon av frykt for sitt eget liv. Han har nå søkt asyl i Frankrike.

AJCs rabbiner, David Rosen, sier organisasjonen gjør det de kan for å hjelpe imamen, blant annet ved å skrive en anbefaling til franske myndigheter.

– Mohamad Husseini er et eksempel på mot og integritet, som vi sakte, men sikkert ser mer av i den arabiske verden, til tross for farene som vi har sett Auschwitz-besøket har ført til, sier rabbiner Rosen og legger til:

– Denne historien fremhever også det faktum at elementer i den muslimske verden fortsetter å score selvmål ved å fremstille islam som fiendtlig innstilt til å respektere andre og til å anerkjenne avskyelige tragedier. Det gjør ikke bildet av islam eller arabiske samfunn noe godt, avslutter han.

Dersom du ikke ser kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise