Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

IHRA-definisjonen av antisemittisme vedtatt i Spania

Den spanske regjeringen har besluttet å indføre IHRAss definisjon av hva antisemittisme er. (Foto: Contando Estrelas, flickr)
Den spanske regjeringen har besluttet å indføre IHRAss definisjon av hva antisemittisme er. (Foto: Contando Estrelas, flickr)
De jødiske menighetene i Spania takker regjeringen for deres beslutning.

I juni skrev MIFF om at Argentina hadde besluttet å innføre The International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) definisjon av hva antisemittisme er – les mer på MIFF Danmarks side her. Nå har den spanske regjeringen truffet samme beslutning, skriver avisen Times of Israel.

I en erklæring takker føderasjonen av jødiske menigheter i Spania den spanske regjeringen for deres beslutning.

Ifølge IHRA er noen former for hat mot Israel antisemittisme. Det gjelder eksempelvis ved sammenligning av Israel med Nazi-Tyskland, ved å hevde at Israels eksistens er rasistisk, ved å anvende dobbelstandarder mot Israel eller stille krav til staten Israel som ikke stilles til andre demokratiske stater. Les MIFFs detaljerte gjennomgang av definisjonene her.

I juni vedtok parlamentet på de selvstendige spanske øyene at BDS-bevegelsen mot Israel er en form for antisemittisme. Allikevel slår det sjelden gjennom i lovgivningen. Les MIFFs artikler om BDS her.

34 land er medlem av IHRA. Spania har vært medlem siden 2008. Norge er også medlem – likevel har den norske regjeringen ennå ikke innført IHRAs definisjon av antisemittisme.

Norge har ikke innført IHRAs definisjon av antisemittisme.
I januar deltok utenriksminster Eriksen Søreide og kolleger på en IHRA-konferanse i Brussel, med rundt 35 land som er med i denne alliansen.

– Jeg tror noe av det viktigste vi kommer til å legge vekt på her inne er arbeidet som gjøres nasjonalt, altså gjennom handlingsplanen mot antisemittisme, som skal fornyes og forlenges i år, sier Eriksen Søreide til NTB på vei inn til møtet.

– Vi ser dessverre at antisemittisme er på fremmarsj mange steder i Europa, og jeg tror nok det kommer til å være et visst alvor over situasjonen her inne, legger hun til.

– Vi har vært med i mange år. Det er viktig for oss fordi vi har mange jøder i Norge, som er en usedvanlig viktig del av vårt samfunn og som bidrar på alle plan og nivåer, sier ministeren.

– I tillegg er dette en del av vår nære historie. Det er fortsatt tidsvitner igjen, men ikke mange, og vi har et felles ansvar for å holde hukommelsen og forståelsen ved like, både for hvordan det kunne skje, og ikke minst for å hindre at det skjer igjen.

Til tross for dette har ikke Norge offisielt vedtatt å innføre IHRAs definisjon av antisemittisme

Les flere av MIFFs artikler om antisemittisme her.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart