Antisemittisk lege som truet med å gi jøder feil medisin mistet lisensen sin

Lara Kollab publiserte antisemittisk innhold i sosiale medier.
Lara Kollab har mistet sin medisinske lisens etter å ha spøkt om å gi jødiske pasienter feil medisin. (Foto: Facebook)

En lege i Ohoi i USA har mistet sin medisinske lisens etter at hun truet med å gi jødiske pasienter «feil medisin», skriver avisen Israel Hayom.

Lara Kollab, som er utdannet i osteopatisk medisin, mistet i 2019 jobben sin på en klinikk i Cleveland, etter at ble offentlig kjent at hun hadde publisert antisemittisk innhold på det sosiale mediet Twitter i flere år. Hun oppfordret sine følgere gjentatte ganger om å «ødelegge jødenes hjem». I tillegg ba hun arabiske land om å forenes for å «ødelegge terror-nazistaten Israel».

I den mest urovekkende meldingen spøkte hun om å gi jødiske pasienter feil medisin med vilje. «Jeg skal med vilje gi alle yahood [jøder] feil medisiner», skrev hun på Twitter. Det skapte sterke reaksjoner da saken først ble kjent.

Mandag 24. august ble Kollab tvunget til å levere inn sin medisinske lisens, etter at den ble inndratt av helsetilsynet i den amerikanske delstaten.

Kollab har i ettertid beklaget kommentarene sine og skrev «de tingene jeg skrev representerer ikke hvem jeg er» i et brev til helsemyndighetene. Det var til liten nytte. Myndighetene mente hun ikke var skikket til å være lege.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise