Palestiner pågrepet i Norge for terror mot jødisk restaurant i Paris i 1982

Walid Abdulrahman Abu Zayed har bodd i Norge siden 1991.

Det var denne restauranten i Paris som ble angrepet av palestinske terrorister i 1982. Dette bildet er fra 2005, ett år før den ble stengt ned. Nå er en palestiner bosatt i Norge siktet for å ha deltatt i terrorangrepet. (Foto: Wikipedia)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Palestineren Walid Abdulrahman Abu Zayed er pågrepet i Skien etter at fransk politi har knyttet ham til et terrorangrep mot en jødisk restaurant i Paris i 1982 der seks personer ble drept. Han er begjært utlevert til Frankrike.

– Vi har i dag pågrepet en norsk statsborger i Skien. Arrestasjonen har bakgrunn i den europeiske arrestordren etter begjæring fra Frankrike, sier seniorrådgiver Annette Aamodt i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til Dagbladet.

Mannen i 60-årene flyttet til Norge i 1991 med sin kone og fire barn. Siden har han blitt norsk statsborger. Han ble først siktet i saken av fransk politi i 2015, men den gang ville ikke Norge utlevere han til Frankrike. Samtidig ble ikke saken straffeforfulgt i Norge, siden den var foreldet etter norsk lov.

Nå håper franske myndigheter at Abu Zayed vil bli utlevert, fordi Norge nylig ratifiserte den nordisk-europeiske arrestordren. Fransk politi mener den norske statsborgeren var delaktig i angrepet på restauranten Chez Jo Goldenberg i den jødiske bydelen Marais i den franske hovedstaden.

Det ble kastet en håndgranat inn i restauranten og det ble avfyrt over 70 skudd mot kunder og ansatte. Seks personer ble drept og 22 såret. Angrepet ble utført av terrorgruppen Abu Nidal og fransk politi mener Abu Zayed var en av de mest brutale morderne i den palestinske terrorgruppen.

Abu Zayed nekter straffeskyld og påstår at han aldri har vært i Paris.

Forrige artikkelIsrael og Emiratene vil tjene på fred
Neste artikkelProfessor Efraim Inbar: Erdogans ambisjoner – fra Middelhavet til Gulfen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.