FN-sjef får pris for kamp mot antisemittisme

Det er første gang en FN-sjef får prisen.

FNs generalsekretær António Guterres får pris for å stå opp mot antisemittisme og hat. (Foto: FN)

FNs generalsekretær Antonio Guterres, som nylig oppfordret til å bekjempe hat og antisemittisme i verden, er årets mottaker av Theodor Herzl-prisen, skriver Israel Hayom. Det er første gang prisen, som deles ut av World Jewish Congress, gis til en FN-leder. Prisen blir utdelt i en virtuell seremoni.

– I tillegg til COVID-19 har et annet virus spredt seg: Antisemittisme og hat i mange former, sa Guterres, som fortalte at det var skremmende å se nynasister marsjere i gatene.

– Vi må kjempe sammen mot hat i alle slags former, la han til.

Den årlige Theodor Herzl-prisen anerkjenner personer som promoterer Herzls idealer for en sikrere og mer tolerant verden for jøder. Den østerriksk-jødiske journalisten er mannen som grunnla den politiske sionismen.

Blant tidligere mottakerer vinner vi den tyske forbundskansleren Angela Merkel og USAs valgte president Joe Biden. USAs tidligere FN-ambassadør, Nikki Haley, mottok den prestisjetunge prisen av World Jewish Congress i fjor. Da kritiserte hun deler av FN, som årets prisvinner leder, for å være for ensidig i sin kritikk av Israel.

– FNs partiskhet mot Israel har lenge undergravet fredsarbeidet. Israel er ikke i ferd med å forsvinne – når verden anerkjenner dette, så vil fred være mulig, sa den tidligere amerikanske FN-ambassadøren.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag