FN-sjef får pris for kamp mot antisemittisme

Det er første gang en FN-sjef får prisen.
FNs generalsekretær António Guterres får pris for å stå opp mot antisemittisme og hat. (Foto: FN)

FNs generalsekretær Antonio Guterres, som nylig oppfordret til å bekjempe hat og antisemittisme i verden, er årets mottaker av Theodor Herzl-prisen, skriver Israel Hayom. Det er første gang prisen, som deles ut av World Jewish Congress, gis til en FN-leder. Prisen blir utdelt i en virtuell seremoni.

– I tillegg til COVID-19 har et annet virus spredt seg: Antisemittisme og hat i mange former, sa Guterres, som fortalte at det var skremmende å se nynasister marsjere i gatene.

– Vi må kjempe sammen mot hat i alle slags former, la han til.

Den årlige Theodor Herzl-prisen anerkjenner personer som promoterer Herzls idealer for en sikrere og mer tolerant verden for jøder. Den østerriksk-jødiske journalisten er mannen som grunnla den politiske sionismen.

Blant tidligere mottakerer vinner vi den tyske forbundskansleren Angela Merkel og USAs valgte president Joe Biden. USAs tidligere FN-ambassadør, Nikki Haley, mottok den prestisjetunge prisen av World Jewish Congress i fjor. Da kritiserte hun deler av FN, som årets prisvinner leder, for å være for ensidig i sin kritikk av Israel.

– FNs partiskhet mot Israel har lenge undergravet fredsarbeidet. Israel er ikke i ferd med å forsvinne – når verden anerkjenner dette, så vil fred være mulig, sa den tidligere amerikanske FN-ambassadøren.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise