Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Studie: Antisemittisk innhold på TikTok økte med 912%

En israelsk studie viser at det spres mye jødehat og konspirasjonsteorier på den populære appen TikTok. (Foto: Pixabay)
Går på alt fra nazihilsener til latterliggjøring av Holocaust.

En ny studie viser at antisemittisk innhold på TikTok har økt med hele 912 prosent. TikTok er et sosialt nettverk der brukerne kan dele korte videoer. Mens noen deler sang, dansing og humor er det andre som sprer hat.

Doktor Gabriel Weimann fra universitet i Haifa og Natalie Masri fra IDC Herzliyas institutt for antiterrorisme har i studien sin avdekket at den kraftige økningen består av både antisemittiske troper, bilder og retorikk.

Studien ble gjennomført i løpet av en periode på fire måneder, skriver Jerusalem Post. På postene som ble undersøkt i denne perioden økte antisemittiske kommentarer fra 41 til 415, som igjen er grunnlaget for tallet på 912 prosent. Antisemittiske innlegg økte fra 43 til 61. I tillegg gikk antisemittiske brukernavn fra fire til 59. Det kan være alt fra @holocaustwasgood [Holocaust var bra] til @eviljews [onde jøder].

TikToks modereringen er trolig årsaken til den store forskjellen mellom antisemittiske kommentarer og antisemittiske innlegg, siden sistnevnte oftere blir slettet. Kommentarer kommer derimot enklere forbi sensuren.

Den antisemittiske retorikken på TikTok varierer ifra nazihilsener, tegninger som skal illustrere jøder med lange neser til latterliggjøring av Holocaust. Weimann, som ledet studien, er bekymret over det de har avdekket.

– TikTok treffer et ungt, påvirkelig og naivt publikum. Når vi vet at aktører med onde hensikter bruker denne plattformen til å spre sitt hat, er det noe vi bør ta virkelig på alvor, sier han.

I oktober 2020 oppdaterte TikTok sine brukervilkår, men Weimann frykter at plattformen ikke iverksetter de nødvendige tiltak for å stanse antisemittismen.

Også fra norske TikTok-brukere finnes det eksempler på antisemittisme. En hadde over 270.000 visninger og over 10.000 likes på en video med grov jødehets. Ingen andre av videoen til denne brukeren var i nærheten av å ha så mange visninger. Videoen ble eksponert til svært mange barn og unge.

Hvis man skriver inn ordet «jøde» i søkefeltet på TikTok får man automatisk opp alternativer som «jødesvin» og «jødefaen».


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart