UNRWA skal undersøke anklager om antisemittisme blant ansatte

Ifølge UN Watch har over 100 ansatte i FN-organisasjonen publisert antisemittisk innhold.
Lærere ved UNWRA-skoler anklages for å spre antisemittisme i sosiale medier. UNRWA sier de skal etterforske anklagene mot ti av deres ansatte. Dette bildet er fra UNRWAs jenteskole Dheisheh i Betlehem. (Foto: Miriam Alster/Flash90)

FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midtøsten (UNRWA) skal etterforske ti av deres lærere og ansatte, etter at de er blitt anklaget for å fremme hatytringer og antisemittisme online, skriver Israel Hayom.

Det var i forrige uke at den Genève-baserte FN-kritiske organisasjonen UN Watch kom med en rapport som påstod at over 100 UNRWA-ansatte offentlig hadde publisert voldelig og antisemittisk innhold i sosiale medier, til tross for at UNRWA ifølge seg selv har «nulltoleranse for å spre hat».

For eksempel skal Nahed Sharawi, som jobber som mattelærer på en UNRWA-skole på Gazastripen, ha publisert en video i sosiale medier av Adolf Hitler med det han kalte «inspirerende sitater for å berike og opplyse tankene dine». En annen UNWRA-lærer, Husni Masri, delte antisemittiske konspirasjonsteorier om at jødene kontrollerer verden, at de var ansvarlig for koronapandemien og at de ønsker å utslette islam. Dette er lærere som jobber med å lære opp palestinske barn og unge i FN-drevne skoler.

UNRWA anklager UN Watch for å overdrive omfanget av antisemittisme i sine egne rekker og påstår at bare 10 av de 22 som ble navngitt i rapporten til UN Watch jobber for FN-organisasjonen. De sier samtidig at de har iverksatt en «grundig etterforskning for å avklare om de faktisk har brutt organisasjonens regler for bruk av sosiale medier».

Leder av UN Watch, Hillen Neuer, mener UNWRA ikke gjør nok.

– Det faktum at UNRWAs utdanningssystem gjentatte ganger har ansatt og satt inn lærere som hyller Hitler og sprer hat og terrorisme er problemet, sier Neuer, som mener UNRWA må tak i de grunnleggende problemene.

– Å slette et innlegg på Facebook fjerner ikke hatet i hjertet og hodet til disse lærenerne. Det løser rett og slett ikke problemet. Palestinske barn fortjener å bli beskyttet mot hat og rasisme fra lærerne. Nulltoleranse i skoler betyr at du fjerner rasistene fra klasserommet, forteller han.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise