Hyller Chelsea for deres kamp mot antisemittisme

Israels president Isaac Herzog møtte Chelsea-eier Roman Abramovich på Stamford Bridge.
Chelsea-eier Roman Abramovich og Israels president Isaac Herzog på Stamford Bridge. (Foto: Kobi Gideon/GPO)

Søndag 21. november møttes Israels president Isaac Herzog og Chelsea-eier Roman Abramovich på klubbens stadion Stamford Bridge i London. Herzog hyllet Abramovich for at han bruker Premier League som en plattform i kampanjen mot antisemittisme, skriver avisen Israel Hayom.

Herzog sa også at Chelsea er et lysende eksempel på hvordan sport og lag kan være en kraft for det gode og bidra til en mer tolerant fremtid. For det er fortsatt et problem med antisemittisme og rasisme i idretten.

– Kulturen og politikken i sport bringer til tider frem det verste i mennesker. Vi har sett antisemittiske, rasistiske og voldelige hendelser både på innsiden og utsiden av stadioner. Og vi har sett idrettsutøvere som nekter å konkurrere mot eller håndhilse på deres israelske konkurrenter, sier Herzog.

Abramovich har finansiert kampanjen «Si nei til antisemittisme», et inititativ startet av Chelsea for å bekjempe hat mot jøder. Abramovich og Herzog deltok også på en utstilling til minne om Holocaust ved Imperial War Museum i London. Chelsea-eieren har vært med og finansiert utstillingen.

Ifølge avisen var det første gang siden 2018 at Abramovich var på stadionen til klubben han eier. I 2018 bytte han statsborgerskap fra russisk til israelsk. Med over 100 milliarder kroner i formue ble han Israels rikeste person.

Bytte av statsborgerskap skjedde etter at Abramovich ikke lenger fikk visum til Storbritannia etter en diplomatisk konflikt mellom London og Moskva.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise