Likhet for jøder og arabere?

"Likhet for alle" er et kjernebegrep i arabisk språkbruk. Det betyr først og fremst at Israel skal opphøre å være en jødisk stat. Det viktigste punktet i den forbindelsen er at jøder ikke må ha noen større rett til innvandring i Israel enn andre folk. Jødisk fortrinnsrett til Israel er nemlig rasisme, intet mindre.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

I denne “likheten” inngår det også at de araberne som har flyktet fra Israel (i 1948), skal kunne velge om de vil “vende hjem” og få tilbake sine eiendommer, eller få full erstatning for eiendommer de mistet.

Det som aldri er med i de tilsynelatende uangripelige tankerekkene, er bl. a. følgende grunnleggende fakta:

Tradisjonelt har jødene utgjort ca. 2 % av befolkningen i det tradisjonelt arabiske området. I dag er jødene i praksis fordrevet fra 99,8 % av dette området. Israel er på størrelse med et fylke som Hedmark, og ca. halvparten er ørken. Det som i virkeligheten har skjedd, er at det jødiske folket har sikret seg fortrinnsrett til 0,2 % av det arabiske området (Israel er ikke større) etter å ha mistet sine tidligere hjem, i den arabiske verden og i resten av verden. Det har flyktet vesentlig flere jøder fra arabiske land enn arabere fra Israel.

Jødene har vært diskriminert og forfulgt i århundrer ikke bare i Europa, men også i den arabiske verden.

PLO har vært på en rekke toppmøter sammen med arabiske land. Der forlanger man full erstatning fra Israel til alle arabere som har lidt tap. Men de samme araberne har ikke en gang vært villige til å diskutere noen form for erstatning til jødiske flyktninger fra arabiske land.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise