Den dystre historien til apartheid-løgnen

De falske apartheid-anklagene mot Israel går tilbake til den kalde krigen, da antizionister ble finansiert av kommuniststatene, påpeker Alan Johnson.
Anti-israelske demonstranter i Australia i 2010. (Illustrasjonsfoto: Takver, flickr)
Anti-israelske demonstranter i Australia i 2010. (Illustrasjonsfoto: Takver, flickr)

I 2014 påpekte Alan Johnson i The Telegraph, noe som MIFF også har påpekt tidligere: Apartheid-anklagene mot Israel er ikke nye. Den jødiske staten ble anklaget for apartheid lenge før kontrollpostene og sikkerhetsbarrieren kom opp på Vestbredden (for å stanse den palestinske terrorkrigen fra høsten 2000).

Svertekampanjen om Israel som apartheid-stat begynte under den kalde krigen, og var finansiert av kommunistene, påpeker Alan Johnson. Han er redaktør av det Israel-relaterte magasinet Fathom og tilknyttet Britain Israel Communications and Research Centre (BICOM).

En hovedhensikt med kommuniststatenes anti-israelske kampanjer var å bygge allianser med arabiske land. Mange ideer som siden har spredt seg rundt omkring i verden begynte i den ideologiske lapskausen av kommunisme, arabisk nasjonalisme og islamisme: Zionisme er rasisme, zionisme er det samem som imperalisme, Israel er USAs vaktbikkje i Midtøsten, zionisme fremmer antisemittisme og zionisme er det samme som sør-afrikansk apartheid. Alle disse anklagene mener Johnson skriver sin historie tilbake til den kalde krigen.

I 1975 utga den kommunistiske ukrainske staten en offisiell publikasjon med tittelen Zionisme og Apartheid. Vestlige akademikere som besøkte kommunistlandene, kom tilbake med egne eller andres skrifter som var fulle av demonisering av Israel og zionismen. Boken Zionisme, imperalisme og rasisme, utgitt i 1979, inneholdt et kapittel av Fayez Sayegh hvor det blant annet ble hevdet: «Dette århundret har vært vitne til tre perfekte rasismer: Arisk eller nazistisk rasisme, zionistisk rasisme og apartheid rasisme.»

Svertekampanjen mot Israel fikk en kraftig oppsving da FNs generalforsamling i 1975 vedtok en resolusjon som likestilte zionisme med rasisme. (FN trakk tilbake vedtaket i 1991.)

Det siste oppsvinget kom i 2001, mener Johnson. Under FNs konferanse mot rasisme i Durban i Sør-Afrika benyttet en rekke organisasjoner sjansen til å starte en global kampanje mot Israel som en «rasistisk apartheid-stat».

Konferansen ble misbrukt av noen med en anti-Israel agenda som gjorde det til en antisemittisk hendelse, sa Sør-Afrikas daværende viseutenriksminister Aziz Pahad. Mary Robinson, tidligere president i Irland, sa at det var en veldig antisemittisk atmosfære.

Apartheid-løgnen mot Israel trives fortsatt best i et klima av jødehat.

 

Mer om apartheid

Apartheid-anklagene mot Israel er ikke nye. Israel ble anklaget for apartheid lenge før kontrollpostene og sikkerhetsbarrieren kom opp på Vestbredden (for å stanse den palestinske terrorkrigen fra høsten 2000). Når noen veier på Vestbredden er blitt stengt for palestinsk-registrerte kjøretøy, er det fordi en rekke mennesker – jøder – ble drept på disse veiene av folk som hadde støtte av de valgte, palestinske myndighetene.

– Anklagene om at Israel er en apartheidstat er falske og ondsinnede som forhindrer fred og harmoni heller enn fremmer dette, skriver dommer Richard Goldstone fra Sør-Afrika.

I Midtøsten har alle landene apartheid-lignende tilstander. Israel er det landet som har det minst av alle.

Se presentasjonen til Conrad Myrlands foredrag «Apartheid-løgnen og andre falske bilder av Israel».

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise