Fiendskap og hykleri fra arabiske politikere

Tre medlemmer av Israels parlament, Knesset, deltok i seremonien i Kairo hvor Fatah og Hamas undertegnet en “forsoningsavtale”. At Hamas utelukker å forhandle med Israel eller å anerkjenne Israel, så ikke ut for å legge noen demper på deres begeistring. De hadde det veldig hyggelig sammen med lederen for Hamas, Khaled Mashaal, selv om han er svoren fiende av Israel. Og deres kritikk var mot Israels regjering.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I fjor deltok et arabisk medlem av Knesset i Gaza-flottiljen om bord på Mavi Marmara, hvor noen angrep de israelske soldatene som bordet skipet med jernstenger og andre våpen slik at de ble nødt til å skyte. Hun er fremdeles medlem av Knesset, men har fått litt begrensninger i noen av de privilegiene et Knesset-medlem har. Hun har uttrykt støtte til det iranske atomprogrammet fordi “Israel trenger å være redd”.

Vår kildeartikkel, en lederartikkel på jpost.com (Jerusalem Post) 7. mai 2011, sier at mange av de arabiske medlemmene av Knesset (fra flere partier), i stadig større grad uttrykker og viser sin forakt for Israel. Og dette blir mer og mer populært i den arabiske befolkningen, og fører til at flere stemmer på dem.

Denne holdningen er farlig både for staten Israel og for den arabiske minoriteten.

Før og nå
For å finne ut noe om hva slags folk disse anti-israelske Knesset-medlemmene er, bør man sammenligne hva de sa før opptøyene (som noen kaller “revolusjonen”) startet i en rekke arabiske land på den ene sida og hva de sier i dag.

I april 2010 reiste en delegasjon av arabiske medlemmer av Knesset ti Libya (selv om det er ulovlig for israelere å reise til fiendeland). Diktatoren i Libya, Gaddafi, var vert. De roste sin vert i høye toner. Ahmed Tibi (som i sin tid var nær rådgiver for Arafat) kalte Gaddafi “presidenten over alle presidenter og kongen over alle arabiske konger”.

Lignende ros kom de med til Mubarak også.

Og hva sier de nå? Tibi sa at “det er morsomt å være i Egypt etter revolusjonen. Taleb a-Sanaa sa at man kan merke at Egypt nå nyter godt av ubegrenset frihet. Selv arbeiderne arbeider raskere nå. Under Mubarak var de svakere. Plutselig har de mer flittige, til og med i å feie gater. Folk er optimistiske. Alle ansiktene er lykkelige.”

Muhammad Barakei sa at den egyptiske revolusjonen er uten sidestykke i moderne historie. Å spasere på Tahrir-plassen, hvor alt begynte, er som å være på toppen av verden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrige artikkelTom Segev er ikke imponert over Demjanuk-dom
Neste artikkelFlytter Hizbollah sitt våpenlager fra Syria?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no