Brutalt gjengoverfall mot to jødiske tenåringer i Haifa

En gjeng med arabiske ungdommer ga to jødiske 19-åringer i Haifa grov mishandling natt til lørdag. Ofrene mener de ble angrepet fordi de er jøder. Politiet mener volden ikke var politisk motivert.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Israelsk politi har foreløpig arrestert seks mistenkte i tilknytning til volden. Overfallsgjengen kan totalt ha vært på 10-20 personer, ifølge ofrenes forklaring.

De arresterte forklarer at steiner ble kastet mot huset deres, og de dro ut for å se hvem som kunne stå bak. Da de oppdaget de to jødiske tenåringene trodde de at dette måtte være steinkasterne, og angrep dem.

– Dette er en veldig alvorlig hendelse, og vi vil gjennomføre en grundig etterforskning. Hittil ser det ut til å være ren kriminell vold (“hooliganism“), sier en tjenestemann i Haifa-politiet til Yedioth Aharonoth.

 

Fryktet lynsjing

Ofrene og deres familie mener angrepet var rasistisk motivert. Ifølge Yedioth Aharonoths reportasje ble guttene nesten lynsjet.

– De spurte om vi var jøder, og begynte å rope “jøder, jøder”. Vi løp i ulike retninger, men de jaget oss, forteller et av ofrene.

– De tok meg igjen og begynte å slå meg med klubber over hele kroppen. Jeg følte de ønsket å myrde meg. Jeg så omkring 15 eller 20 personer og trodde jeg var ferdig, sier gutten.

Det andre offeret forteller at angriperne kom ut av tre kjøretøy.

– Syv eller åtte personer grep meg, banket meg opp og sparket meg over hele kroppen. De prøvde også å slå meg i hodet med en klubbe, men jeg beskyttet meg selv med armene. Derfor ble armene mine pulverisert. De slo også hodet mitt og hoften med en stein, sier han.

 

“Din hund”

På et tidspunkt ble et av ofrene lagt med hodet i bakken. Mens han ble holdt fast, risset en av angriperne inn teksten “din hund” på arabisk i hodebunnen hans med en kniv eller et annet skarpt objekt.

De to ofrene avtjener for tiden verneplikt i IDF, men var ute av tjeneste og i sivil da angrepet skjedde.

– Angriperne og soldatene hadde ikke møtt hverandre på forhånd, og det var ingen provokasjon, understreker en slektning av et av ofrene til tv-stasjonen Kanal 2.

– De ble angrepet bare fordi de er jøder, sier far til et av ofrene.

Volden opphørte først da sikkerhetsvakter ved et sykehus i nærheten kom til stedet og jaget bort angriperne.

Med unntak av Jerusalem, er Haifa byen blant Israels storbyer som har størst andel arabiske innbyggere. Tradisjonelt har byen opplevd mindre friksjon mellom jøder og arabere enn mange andre byer.

Forrige artikkelHør foredrag om historien til forholdet Israel-Iran
Neste artikkelIngen Oscar på israelske “Fotnote”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.