Drusisk professor utnevnt til ambassadør i New Zealand

Utenriksminister Avigdor Lieberman har utnevner Naim Araidi, professor i hebraisk litteratur, som Israels neste ambassadør til New Zeland. Araidi er landets første drusiske ambassadør.

New Zealands hovedstad Wellington får en israelsk druser som ambassadør. (Foto: buck82, flickr.com)
New Zealands hovedstad Wellington får en israelsk druser som ambassadør. (Foto: buck82, flickr.com)

Araidi sier han ser frem til å representere Israel.

– Etter år hvor jeg har representert staten Israel uoffisielt, kommer det til å være et stort privilegium for meg å gjøre dette i offisiell kapasitet, og vise Israels vakre side og sameksistens som til tross for alle vanskeligheter kun kan bli opprettholdt i et virkelig demokrati, sa Araidi til Yedioth Aharonoth.

 

– Araidi er en inspirasjon for alle israelere

– Araidi representerer Israels vakre ansikt, der en talentfull person uansett religion eller [hvilken] sektor [han kommer fra] kan nå de høyeste steder [fordi de] fortjener det og være en inspirasjon for alle israelere. Jeg er sikker på at han kommer til å ære staten Israel som ambassadør slik han har gjort som forfatter, sier Lieberman.

Naim Araidi er 62 år gammel og ble født i Kfar Maghar. Han skrev sin doktorgradsavhandling om Uri Zvi Grinbergs poesi. Han underviser regelmessig ved både Haifa og Bar Ilan universitet. Aradi er rektor ved den arabiske akademiske lærerhøyskolen. Han sitter også i panelet for Sapir-prisen. I 2008 vant Araidi statsministerens pris i hebraisk litteratur.

 

Forrige artikkelIsraelsk firma skal gjøre bomullsavlingene rikere
Neste artikkel– Ikke kvitt deg med Fayyad
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag