6 av 10 arabere aksepterer Israel som stat med jødisk flertall

60 prosent av israelske arabere sier de aksepterer Israel som en stat med jødisk flertall, viser en ny meningsmåling fra Universitetet i Haifa.
En arabisk skoleklasse på utflukt til en arkeologipark i Galilea. (Illustrasjonsfoto: Conrad Myrland, MIFF)
En arabisk skoleklasse på utflukt til en arkeologipark i Galilea. (Illustrasjonsfoto: Conrad Myrland, MIFF)

Hele 68 prosent av israelske arabere foretrekker å bo i Israel mer enn i noe annet land i verden, skriver Times of Israel fra målingen. Samtidig viser undersøkelsen at omlag 73 prosent føler at regjeringen behandler dem som annenrangs borgere. Den årlige undersøkelsen ble gjennomført blant et representativt utvalg av 1400 israelere, halvparten av dem var arabere.
Til tross for den dype splittelsen, er det enighet blant de fleste jøder, og de fleste arabere om å leve sammen i Israel, så det er fortsatt et felles fundament, bemerker professor Sammy Smooha fra universitetet.

Andre funn i undersøkelsen:

  • Omtrent 80 prosent av israelske arabere skylder på jødene for det palestinerne kaller for «Nakba», «katastrofen» de mener rammet dem i forbindelse med etableringen av staten Israel.
  • Nesten 58 prosent aksepterer offisielle jødiske kjennetegn som at hebraisk skal være hovedspråket i landet, og at lørdag er hviledag.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise