Raketter funnet ved arabisk skole

Nær Akko i Nord-Israel fant politiet nylig panservern-raketter og granater til bærbare kanoner. Disse våpnene ble nylig funnet i et dreneringsrør og en liten dam på området til en skole og en barnehage.
Våpen som ble funnet på området til en arabisk skole i Galilea. (Foto: Israelsk politi, via Jerusalem Post)
Våpen som ble funnet på området til en arabisk skole i Galilea. (Foto: Israelsk politi, via Jerusalem Post)

Der var også eksplosiver og hundrevis av geværkuler, melder Jerusalem Post. Man vet ikke ennå hvem som har stjålet våpnene og hvem som oppbevarte dem. Landsbyen har både muslimske, kristne og drusiske innbyggere.

I en arabisk skole i Taiba, øst for Kfar Saba, fant politi et gevær og en pistol under golvet i et klasserom.

En talsmann for israelske myndigheter sa at man mener at våpnene skal brukes til kriminell virksomhet, altså ikke til terror. Kanskje skal de brukes i feider mellom klaner. Men det er et stort marked for slike våpen, og man kan tjene godt på å selge dem. En enkelt panservern-rakett koster over 100.000 kroner.

Politiet satser spesielt på å bekjempe våpenhandel i den arabiske sektoren, for våpen der utgjør en stor trussel mot dagliglivet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise