Bred politisk fordømmelse av utestengelse av arabiske arbeidere

Ashkelons ordfører vil nekte arabiske arbeidere å delta i renovasjon av barnehager i byen. Dette blir avvist av rikspolitikere. – Det skal være nulltoleranse for rasisme i arbeidslivet, sier økonomiminister Naftali Bennett.

Bayit Yehudi-leder Naftali Bennett (Foto: Bayit Yehudi)
Naftali Bennett i partiet New Right sier det er uaktuelt å anerkjenne en palestinsk stat. (Foto: Bayit Yehudi)

Onsdag kveld varslet Ashkelon-ordfører Itamar Shimoni at kommunen vil nekte arabiske arbeidere å jobbe med renovasjon av bomberom i byens barnehager. Han meldte også at bevæpnede vakter vil bli utplassert ved barnehager og førskoler i nærheten av byggeplasser hvor arabere jobber. Shimoni vil gjøre disse tiltakene for å hindre at det blir utført angrep mot byens barn fra arabere som kan begå nasjonalistisk eller islamistisk motivert vold.

Tiltakene blir møtt med full motstand fra rikspolitikere. Økonomiminister Naftali Bennett sier Israel skal ha nulltoleranse for rasisme i arbeidslivet.

– 99,9 prosent av Israels arabere er lojale og ønsker å bli integrert. Det er en liten minoritet som bruker vold og terror, og vi må slå ned på det, men også integrere og inkludere det store flertallet av israelske arabere. Det er en nøkkel til vår framtid her, sier Bennett. Han leder Bayit Yehudi, det mest nasjonalistiske jødiske partiet i nasjonalforsamlingen Knesset.

Forsvarsminister Moshe Ya’alon sier arbeidsnekt for arabere er imot «våre fundamentale verdier».

– Spesielt nå må vi fordømme enhver rasistisk handling og diskriminering av israelske arabere og hvert menneske, sier han.

– Å ikke ansette arabere er rasistisk, uakseptabelt og utålelig, sier finansminister Yair Lapid.

Fordømmelsene av tiltakene i Ashkelon kommer også fra opposisjonen. Arbeiderpartiets leder Isaac Herzog sier ordførerens avgjørelse er «umoralsk».

Forrige artikkelAmbassadør Raphael Schutz i MIFF Bergen
Neste artikkelFant våpenlast på vei mot Jerusalem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.