Borgerkrigen i Syria slår inn på Golan

Flere drusere er arrestert av israelsk politi etter at en rasende mobb med drusere lynsjet syrer i israelsk ambulanse.

Den israelske journalisten Guy Varon har publisert bilder på Twitter av en av ambulansene som ble angrepet. (Foto: Guy Varon)
Den israelske journalisten Guy Varon har publisert bilder på Twitter av en av ambulansene som ble angrepet. (Foto: Guy Varon)

Situasjonen for druserne i Syria er blitt svært mye mer kritisk de siste månedene. 15. juni meldte MIFF at drusere i Israel sender penger til sine drusiske brødre i Syria til våpenkjøp. Hatet mot jihadist-grupper som kjemper mot drusere i Syria har tydeligvis vokst seg veldig sterkt også på israelsk side av Golan-høydene. En stor gruppe drusere fra landsbyene Hurfeish og Majdal Shams på Golan gjennomførte mandag to angrep mot israelske ambulanser. En syrisk pasient ble drept og en annen kritisk skadet i det siste angrepet.

Natt til onsdag ble ni drusere arrestert, mistenkt av israelsk politi for å ha deltatt i lynsjingen. Angriperne skal ha trodd at jihadister fra al-Nusra Fronten var pasienter i ambulansene. Israelske forsvarsstyrker insisterer på at de ikke gir medisinsk behandling til militante syrere, men bare til skadde sivile.

Angrepene mot ambulansene er blitt fordømt av israelske ledere. Statsminister Benjamin Netanyahu har lovet å arrestere dem som “tok loven i sine egne hender”.

 

Skjøt seg selv i foten

– Druserne som lynsjet en skadet syrer i kaldt blod mandag kveld skjøt nesten helt sikkert sine drusiske brødre over grensen i foten, kommenterer Avi Issacharoff, journalist i Times of Israel. Angriperne svertet omdømmet til druserne i Israel og svekket jødiske israeleres sympati med deres forfulgte brødre i Syria. Men mer alvorlig er det nok at de har gitt sunni-ekstremister i Syria et påskudd til å hevne drapet på mannen som var, ifølge druserne og det syriske regimet, en militant sunni-muslim. Druserne, som har forsøkt å få Israel og det internasjonale samfunnet til å mobilisere for å hjelpe deres brødre, kan ha oppmuntret sine jihad-fiender til å fortsette sine massedrap på drusere i Syria.

Tilhengere av Bashar Assad i Syria har rost den drusiske mobben på Golan og beskrevet deres angrep på skadde menn i en ambulanse som “heltemodig”.

Forrige artikkelHvor blir samarbeidsavtalen med Israel av?
Neste artikkelIskaldt gufs mot Israel fra Svalbard
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.