Det israelske politiets nyeste avdelingsdirektør er muslimsk araber

Jamal Hakrush skal lede 1.300 politifolk i en nyopprettet avdeling. Den skal bekjempe kriminalitet i belastede deler av det israelsk-arabiske samfunnet.

Jamal Hakrush er påtroppende avdelingsdirektør i det israelske politiet. (Foto: Politiet)
Jamal Hakrush er påtroppende avdelingsdirektør i det israelske politiet. (Foto: Politiet)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det er første gang en muslimsk araber utnevnes til en så høy stilling i det israelske politiet, ifølge Times of Israel. Stillingen som avdelingsdirektør er den nest høyeste i systemet, noe som betyr at Hakrush bare får den nasjonale politidirektøren som sin overordnede.

Jamal Hakrush kommer fra landsbyen Kafr Kanna i Galilea og har bak seg en lang karriere i det israelske politiet. Avdelingen hans opprettes for å forsterke kampen mot den uforholdsmessig høye mengden kriminalitet i det israelsk-arabiske samfunnet.

Da politidirektør Roni Alsheich kunngjorde planen tirsdag i Knesset, uttalte han at dette er nødvendig på grunn av den ”skremmende høye” statistikken over vold i hjemmene, drap, illegale våpen og andre forbrytelser i de arabiske områdene. Selv om de israelske araberne bare utgjør 21 prosent av befolkningen i landet, står de for 58 prosent av kriminaliteten i landet, 55 prosent av drapsforsøkene, 47 prosent av tyveriene og 27 prosent av narkotikasalget, ifølge Alsheich. Han kommenterer tallene slik:

– Dette bildet er ikke bare til bekymring for politiet, men også for det arabiske samfunnet. Det finnes et sterkt ønske om å styrke politiets nærvær i det arabiske samfunnet. Jeg har møtt flere titalls lokale arabiske ledere og oppdaget at viljen til dette er stor. ”Bare send inn politiet med det samme”, sier de.

Forrige artikkelHer blir israelsk jogger knivstukket av terrorist
Neste artikkelSidsel Wolds bok må lukke alle muligheter til ny Midtøsten-jobb
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/