Likuds første muslimske kvinnelige kandidat hyller Benjamin Netanyahu og forsvarer Israels nasjonalstat-lov

Dima Tayeh er blitt utstøtt av sin egen familie på grunn av hennes politiske valg.
Den israelsk-arabiske muslimen Dima Tayeh er blitt utstøtt fra familien på grunn av sitt politiske valg. (Foto: Skjermdump)
Den israelsk-arabiske muslimen Dima Tayeh er blitt utstøtt fra familien på grunn av sitt politiske valg. (Foto: Skjermdump)

Muslimske Dima Tayeh håper å representere regjeringspartiet Likud etter Knesset-valget i Israel 9. april. At Tayeh, fra landsbyen Kafr Manda i Galilea, ønsker å stå på nominasjonslisten til høyrepartiet har skapt overskrifter i Israel. Det har heller ikke gått upåaktet hen at hun hyller statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarer den mye omtalte nasjonalstat-loven, som kritikere mener er diskriminerende mot Israels arabiske minoritet.

Blir hun valgt blir hun den første arabisk-muslimske politikeren i Likud.

Tayeh har ikke fått mye støtte for sitt politiske valg hjemmefra. I en uttalelse fra familien fordømmer de valget hennes og sier at hun svikter «folket sitt». De truer med at hun blir utstøtt fra familien hvis hun ikke endrer mening.

– På grunn av hennes uttalelser vil vi ikke ha noen kontakt med henne eller gi henne noen støtte fram til hun trekker tilbake det hun har sagt og erklærer seg lojal til sitt folk og hennes tro, skriver familien i uttalelsen.

Tayeh, som sammen med andre israelske arabere deltok på en turne i USA mot BDS-bevegelsen, sier hun har vært stolt medlem av Likud i seks år.

– Jeg mener Likud kan sørge for å gjøre nasjonen trygg, skape økonomisk vekst og gi rom for varierte meninger og kulturer, sier Tayeh og fortsetter:

– Jeg er stolt over å stille i nominasjonsvalget til Likud. Som araber, som kvinne og som muslim strekker jeg ut en hånd til mitt lokalsamfunn.

Tayeh støtter også den israelske nasjonalstat-loven. Hun sier hun har lest hver eneste setning i loven og «finner ingenting som er diskrimerende».

– Jeg kan ikke se at den er skadelig for minoritetene eller noen andre borgere. Israel er en jødisk stat og et demokrati. Det er ingen andre land i Midtøsten som respekterer sine innbyggere og gir dem like mye muligheter og demokrati som Israel, sier hun i et intervju med Hadashot TV.

Her er et TV-intervju med Tayeh fra i fjor. – Jeg er israeler og stolt av det:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise