I denne beduinlandsbyen stemmer nesten alle på Netanyahu

- Han var den eneste politikeren som brydde seg om byen vår, sier innbygger.
I dette bildet av Arab al-Naim fra 2006 ser man at de fleste bodde i enkle skur. I dag bor de fleste i moderne boliger. (Foto: Wikipedia)
I dette bildet av Arab al-Naim fra 2006 ser man at mange bodde i enkle skur. I dag bor de fleste i nye og moderne boliger.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

– Selvfølgelig skal jeg stemme på Netanyahu, sier 52 år gamle Yousef Naim i den israelske beduinlandsbyen Arab al-Naim til nettavisen Times of Israel.

Rundt 1000 beduiner bor i den lille landsbyen som ligger på en høyde i Galilea mellom Karmiel og Sakhnin. Mange av dem som bor her har tjenestegjort i det israelske forsvaret og i grensepolitiet. Ved valget 9. april vil nesten hele byen stemme på Benjamin Netanyahu og høyrepartiet Likud.

– Han var den første politikerne som brydde seg om byen vår, sier Naim.

Årsaken til at Netanyahu er så populær i denne landsbyen er at han i 1999 var den første politikeren som anerkjente den. Tidligere hadde landsbyen og dens innbyggere blitt neglisjert. Det hadde også vært forsøk på å flytte innbyggerne, som alle tilhører den samme familien, til et annet område.

– Jeg erklærer herved offisielt at Arab al-Naim skal være et lokalsamfunn med like rettigheter i staten Israel, sa Netanyahu i en tale tilbake i 1999.

Tidligere bodde innbyggerne i beduinlandsbyen for det meste i enkle skur. I dag bor de aller fleste i moderne bolighus. I tillegg har Israel investert flere titalls millioner kroner i gatelys, infrastruktur og andre viktige tjenester.

– Jeg stemmer på Netanyahu fordi han har gjort at landsbyen vår blomstrer. Uten hans hjelp ville jeg trolig fortsatt ha bodd i et skur og frøst om natten, sier en 32 år gammel innbygger, som ikke ønsker å ha navnet sitt på trykk.

At Netanyahu har vært en av pådriverne for nasjonalstatloven, som er blitt kritisert av mange minoriteter i Israel, påvirker heller ikke populariteten til «Bibi». Mashour Naim (23 år) sier loven «ikke har endret en eneste ting».

– Jeg ble behandlet likeverdig før og jeg blir fortsatt behandlet likeverdig.

Ved valget i 2015 stemte hele 77% av innbyggerne på Netanyahu og Likud. Det er ganske formidabelt med tanke på at de aller fleste beduin-velgere stemmer på Den arabiske felleslisten, som ligger langt unna Likud politisk. I mange andre beduinbyer får Likud mindre enn én prosent av stemmene.

Statsminister Benjamin Netanyahu i møte med israelsk-arabiske ledere i mars 2015. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu i møte med israelsk-arabiske ledere i mars 2015. (Foto: GPO)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise