Israelsk araber blir styreleder i Israels største bank

Samer Haj-Yehia blir den første israelske araberen til å lede storbanken Leumi.

Bank Leumi er Israels største bank. Her fra en filial i Giv'atayim utenfor Tel Aviv. (Foto: Wikipedia)

Nylig ble det skapt historie i det israelske banksystemet, da Samer Haj-Yehia ble valgt som styreleder for Bank Leumi. Han blir dermed den første israelsk araberen til å lede en israelsk bank, skriver den israelske avisen Ha’aretz.

Samer Haj-Yehia har sittet i bankens styre og i diverse komiteer de siste fire og et halvt årene. Han overtar som styreleder etter David Brodet. En av hans viktigste oppgaver som styreleder blir å finne en ny administrerende direktør, etter at Rakefet Russak-Aminoach nylig trakk seg fra jobben.

Samer Haj-Yehia er den første israelsk-araberen til å sitte som styreleder i en israelsk bank.

– Bankverdenen har gått gjennom betydelige endringer de siste årene, og vi vil ta grep for å sikre Leumis posisjon som en ledende, innovativ og suksessfull bank, sier den nye styrelederen i en pressemelding.

48-åringen har en doktorgrad i økonomi fra Massachusetts Institute of Technology. I tillegg til å sitte i styret i Leumi sitter Haj-Yehia også i styret til Hadassah medisinske senter, Rådet for høyere utdanning og i flere store kjøpesenter i Israel.

Fremtredende personer i det israelsk-arabiske miljøet har uttalt seg om hvor viktig utnevnelsen av den nye styrelederen er. Knesset-representant Ahmad Tibi sier utnevnelsen av Haj-Yehia ene og alene er basert på hans kvalifikasjoner – ikke fordi noen vil være snille.

– Samer er veldig talentfull. Han har brutt en barriere og blir en rollemodell for unge i det arabiske samfunnet. Han er rett person på rett sted, sier Tibi.

Forrige artikkelPlanlegger 2500 ladestasjoner til elbil
Neste artikkel136 arrestert og 83 skadet i voldelige demonstrasjoner etter at etiopisk-israelsk tenåring ble skutt og drept av politimann på søndag
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.