Israelsk araber blir styreleder i Israels største bank

Samer Haj-Yehia blir den første israelske araberen til å lede storbanken Leumi.
Bank Leumi er Israels største bank. Her fra en filial i Giv'atayim utenfor Tel Aviv. (Foto: Wikipedia)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Nylig ble det skapt historie i det israelske banksystemet, da Samer Haj-Yehia ble valgt som styreleder for Bank Leumi. Han blir dermed den første israelsk araberen til å lede en israelsk bank, skriver den israelske avisen Ha’aretz.

Samer Haj-Yehia har sittet i bankens styre og i diverse komiteer de siste fire og et halvt årene. Han overtar som styreleder etter David Brodet. En av hans viktigste oppgaver som styreleder blir å finne en ny administrerende direktør, etter at Rakefet Russak-Aminoach nylig trakk seg fra jobben.

Samer Haj-Yehia er den første israelsk-araberen til å sitte som styreleder i en israelsk bank.

– Bankverdenen har gått gjennom betydelige endringer de siste årene, og vi vil ta grep for å sikre Leumis posisjon som en ledende, innovativ og suksessfull bank, sier den nye styrelederen i en pressemelding.

48-åringen har en doktorgrad i økonomi fra Massachusetts Institute of Technology. I tillegg til å sitte i styret i Leumi sitter Haj-Yehia også i styret til Hadassah medisinske senter, Rådet for høyere utdanning og i flere store kjøpesenter i Israel.

Fremtredende personer i det israelsk-arabiske miljøet har uttalt seg om hvor viktig utnevnelsen av den nye styrelederen er. Knesset-representant Ahmad Tibi sier utnevnelsen av Haj-Yehia ene og alene er basert på hans kvalifikasjoner – ikke fordi noen vil være snille.

– Samer er veldig talentfull. Han har brutt en barriere og blir en rollemodell for unge i det arabiske samfunnet. Han er rett person på rett sted, sier Tibi.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise